Saturday, August 26, 2017

Huda Beauty Desert Dusk palette!

Omg! I really want this palette! It's so gorgeous!! Sejak Huda tunjuk palette ni, terus terpikat!

TAPI kannn... how pathetic, the counterfeit/FAKE Desert dusk palettes are already out! The original palettes are not released yet! It will be out on September 18, 2017.  Huda Kattan worked really hard on this palette 😕 I watched her insta story. Some of the colours, she made it by herself and some, they worked in team.

You bayangkanlah, kita penat-penat buat kerja. Then orang lain dah curi kerja kita. Contoh kita buat thesis, then classmate kita tiru bulat-bulat kerja tu. Magad. sakitnya hati :(


FAKE HUDA BEAUTY DESERT DUSK PALETTE!!

Harga ni murah je: RM 30-35 

Gosh, baik beli drugstore daripada beli yang fake. 

************

ORIGINAL HUDA BEAUTY DESERT DUSK PALETTE!

Price: USD 65, GBP 56, EUR 64.95, AUD 95, AED 250. 
(RM 290-RM300+)



Well, it's up to you to buy fake or original. But if myself, I would prefer drugstore products if I can't afford to buy high-end make up. Fake products are usually unsafe to use. Nak baca effect guna fake make up ni, boleh click sini

There are numerous reports online about consumers unknowingly buying and using counterfeit eye makeup only to experience eye pain moments after applying the stuff. Daily Mail gives a report about one woman, Katie Brown, who purchased counterfeit Urban Decay eye shadow. Minutes after she applied the eyeshadow, her eyelids swelled and her vision turned blurry. She said, “I realised it was fake as soon as I opened it.” If you suspect something is not the real deal, do not risk testing it out on your skin. 

Tengok cara buat ni. Ngeri jek. 

More about Huda Beauty Desert Dusk palette: hudabeauty.com







Wednesday, April 19, 2017

February is my lucky month!

Assalamualaikum...

Why February is my lucky month? Sebab it's my BIRTHDAY MONTH! Hehehe. Lucky kali ni I had a chance to go to England!! Thanks to my hubby & his family sebab sponsor pergi. Syukur Alhamdulillah. 

I went there last January-February 2017. Ni first time pergi Europe & first time experience winter season. I loveeeeeeeee the weather!!! Well, time pergi takde salji tapi sejuk la jugak. Time nak balik baru la salji turun tapi sikit jek. Time tu 0 celcius.

Places yang I pegi:

1. Doncaster
2. York
3. London

I wish nak pergi Paris sekali naik Euro Train tapi uncle cakap tak selamat. So, next time la Paris. Dalam flight, I borak ngan sorang chinese ni. Dia warga British, tapi cina. Dia cakap kalau nak ke Paris, jangan naik train. Mahal sangat sangat sangat. Kalau nak pon, book online awal-awal. Kalau nak murah, naik flight. Murah & cepat but then kalau nak tengok scenery, boleh la korbankan.

Naik Malaysia Airlines A380, upper deck. Ya, upper deck pon ada economy class.

Ni boarding gate untuk upper deck.





Even economy class pon, Alhamdulillah. Selesa. 

Makan - tido - makan - tido for 14 hours flight non-stop. 

Safely landed kat Heathrow Airport, London

Sampai je London, terus shoot ke Doncaster to visit my hubby's aunty & uncle. Oh ya, the funny thing was our luggage boleh pulak tertinggal kat KLIA!!!!!!! Bengang gilers. For 3 days pakai baju yang sama. Kalau setakat Kuching-KL takpe gak, ni London! Nasib baik musim sejuk & tak busuk pon baju & tak berpeluh. Basuh pon cepat kering sebab pakai heater. 

Ktorang tinggal kat english cottage area Selby-Brayton. Memang agak terpencil tempat ni. Scary malam-malam sebab area ni gelap & sunyi takde orang. Tapi manager tu cakap dia prefer remote area, lebih tenang. Cottage ni ada 3 bilik. 2 bawah, 1 atas. Ada dapur. Ada tempat laundry kat luar rumah. 

Kalau panas, bukak je tingkap. Lebih sejuk dari aircond. Me loveeee it so much. Sebab my mom-in-law pasang heater, so rumah tu jadi agak bahang. 

Ni dapur. Nak masak senang, semua complete. Pinggan mangkuk, cawan, gelas, sudu, garpu, senduk, periuk. SEMUA ADA! 





Ni view depan cottage. Scary kan? Ni view pagi. Mula-mula sampai sini memang beku. Tapi lama-lama tak rasa sejuk sangat 7 celcius. Heheee



Ni view kalau ada matahari. Beautiful isnt it? 

Ni perumahan area Norton. So nice. 


Rumah dorang ni sepesen jek. Semua batu bata gini. Takde kaler-kaler macam tempat kita.






Primark kat UK is a must!!! Sebab tu je la nak shopping paling murah! Baju, seluar, kasut, semua dalam £5, £10 paling mahal pon tak sampai £50. Dulu ingat kat London je ada. Tapi mana-mana tempat pergi ada, selain London.

Kalau pergi negara orang tak payah serabot pikir nak convert-convert sangat. Dari rumah lagi dah pandai-pandai la budget brapa nak belanja. Kalau kepala serabot pikir convert, baik tak payah pergi. Pergi jauh-jauh, kepala tak guna nak serabot kan? Pergi kena happy! LOLOLOL!


Ni area market dorang.






 

I think kita sambung ke entry lain pulak k. First day & 2nd day tak buat apa sangat pon sebab sampai-sampai je awal pagi then shoot ke Doncaster. Tak ingat brape jam perjalanan dari Heathrow Airport ke Doncaster brapa jam. I guess dalam 2 - 3 jam kot lalu highway. Then pergi shopping kat area Frenchgate sebab baju-baju takdaaaa toiletries takdaaaa, shopping la jawabnya! Huhu. 

 Sambung next post: York, England.