Thursday, July 28, 2016

Yanko Skincare Bahaya

ok tipu. Title tu tipu jek. HEHE. Jangan marahhhh naaa.

Hari ni I nak share pasal Yanko Skincare. Rasanya ramai tau yang my skin pernah breakout teruk dulu & ramai yang tanya I pakai apa now sebab kulit I dah ok. Meh I kongsi rahsia. Selain cara home remedies (boleh tgk tips SINI), I pakai YANKO SKINCARE! YANKO SKINCARE! YANKO SKINCARE! Ish, tak serik serik. HAHA. Well, pompuan kan. Sape tak nak cantik? Yedokk? I tak mampu nak pegi facial setiap bulan mcm sesetengah pompuan. So, bergantung ngan skincare je la. Jaga sendiri. Huhu.

Ni la my skin time breakout tu. Ya, jijikssss... I know rightttttt.


My skin now. 

My own skin testimoni. Dah sebulan lebih pakai.


Yang pakai tudung purple tu baru sminggu or 2 minggu pakai. 


Ni diaaa. Banyak lagi kan even dah sebulan lebih pakai. 

Actually, I takut nak share ngan uols sebab I tak confident nak share. Takut effect dia macam skincare yang lain. Since I dah rasa trauma nak pakai skincare apa, I kena hati-hati this time. To be honest, skin I tak kena sangat skincare kat pharmacy. Heeeeeeeeee. Sebab kulit I akan jadi berminyak sangat-sangat! Betul apa orang cakap kot, nak pakai skincare ni depends ngan kulit gak. Contoh, orang suggest I pakai Cetaphil dulu. But nooo, tak sesuai pon ngan kulit I. Berminyak gila dibuatnya. Fair & lovely pon sama. Bukan nak condemn tapi yaaaa, ikot kulit kan. Masing-masing kulit berbeza, masalah berbeza.

Berbalik kepada Yanko. I dah lama dah usha Yanko ni. I tengok my friend, dia pakai Yanko lama dah.  Serious I cakap, kulit dia flawless gilaaaaa!!! Lobang-lobang, jerawat kat muka pon takda. Dia siap post gambar lepas cuci muka. Memang mantop skin diaaaa! Iols jeles. So, I gigih la google pasal Yanko ni. Cari gak "Yanko Skincare Bahaya" tapi tak jumpa. I tak puas hati even my friend cakap Yanko guna bahan organic. Hari demi hari, minggu demi minggu, bulan demi bulan...memang gigih stalk si Yanko ni. Finally, tergugat jugak iman nak try Yanko.

Apa Yanko Skincare ni? Tak pernah dengar pon.

Yanko Skincare ni product dari Taiwan..

 
Ni amik dari website Yanko. Click kat gambar tu untuk besarkan gambar. 
The product of Yanko respect natural intelligence, combine valuable plant extracts and natural resources, select the best quality plant, the edge CR technology of France, with unique repair active ingredient, remove the melanin cells, reduce the dark spots.

Ni la Yanko Skincare. Dia ada trial set ngan set besar.



Yanko skincare ni ada 3 jenis actually: Basic, Hydra & Platinum. Tapi yang famous & recommended tu yang Basic.

Yanko ni best tau! Apa yang I suka pasal Yanko ni selain guna bahan organic?Meh I share:

1. Yanko ada "breakable" silver seal. 
Dorang memang betul-betul jaga product tu. So tak expose la ngan benda-benda yang meragukan, kan? 

2. Original Yanko ada provide "anti-false product" guideline kat dalam produk dorang. 
Uols boleh check samada produk yang uols dapat tu fake or tak. Yala, skarang macam-macam cara nak jatuhkan business orang kan? Repack, rebrand. 


3. Pencuci Muka Yanko bukan jenis sabun buku.
SABUN BUKU UNTUK CUCI MUKA IS A BIG NOOOOOOOO! Sekarang banyak skincare yang guna sabun buku as cleanser. Grrr. I tak berapa minat sebab menyusahkan. Penat nak potong kecik-kecik. Dah la tak elok untuk kulit. I ada google, banyak articles yang kata sabun buku tak elok untuk cuci muka. Sabun buku ni buat kulit kita kering. Ya, I sendiri pernah pakai sabun buku ni sebab dalam set skincare tuut. Memang kering pon sampai mengelupas pedih. Ni bukti napa Sabun buku tak elok:

Click kat gambar untuk zoom! 


SEEEEEEEEEE. TAK ELOK!

4. Day Cream Yanko ada SPF 25. 
Selain ada SPF 25 untuk protect your skin daripada sinaran mentari menyinari....... Texture day cream dia macam foundation. So tak payah dah tepek foundation. Lain la kalau u jenis mekap. I bukan jenis yang bermekap sebab tak reti. G pon mekap leceh nak cuci setiap kali nak sembahyang then mekap balik. Uish, my hubby mesti tak suka tuuu kalau meleceh. LOL.

5. Night cream Yanko tak melekit.
Kan yang krim melekit-melekit ni ada mercury kan? Yanko tak melekit pon. Texture dia sama macam skincare yang ada kat pharmacy. 

6. Mengandungi agen pelembab yang kaya dgn pati tumbuhan semula jadi, AHA, Vitamin A, C , E, dan pati pengaktif kulit.

KELEBIHAN YANKO SKINCARE

~ mencantikkan kulit dgn cepat
~ menghilangkan bintik2 hitam
~ menghilangkan bekas jerawat
~ menghilangkan jeragat
~ menghilangkan pigmentasi
~ merawat kulit berjerawat
~ membunuh bakteria pada kulit
~ memutihkan kulit dgn cepat ~ menegangkan & menggebukn
~ memudarkan parut jerawat
~ melicinkan dan menghaluskan ~ kulit putih seakan semula jadi
~ mengandungi SPF yang tinggi
~ kulit glowing walaupon tanpa mekap
.
BERAT YANKO SKINCARE:
Day cream: 15ml
Night cream: 15ml
Cleanser: 100ml

*
*
*

Namee Roslan yang blogger tu pon pernah pakai Yanko k! Heheeeeeeee. Tak caye? Ni bukti dia:









*
*
*

TESTIMONI YANKO SKINCARE


1. 


2.


3. 


4. 


5. 


6. 


7. 

8. Magic Toner

9. Testimoni magic toner


Boleh usha kat my IG shop: @knnessa.shop okay! Nak beli Yanko, nak try Yanko, nak order Yanko... boleh order dari I, wassep jek: 018-8714008. Strictly no call! No calling2 okay. Heeee. I ada jual loose item gak. Kalau nak beli krim sahaja ke, cleanser sahaja ke. Boleh!

DON'T PANIC, IT'S ORGANIC


2 comments:

  1. ok fine, i terus #yankomalaysia and beli full size.semua gara2 kulit u yg dah cantik tu tau babe...! nak jugak!!

    ReplyDelete
  2. Post akk membuatkan saya yakin nk beli yanko. Still pkai yanko ke akk.

    ReplyDelete

NO HATERS ALLOWED.
Haters + Anonymous = Chickens.