Friday, June 3, 2016

Suppliment, Skincare rebranding jenama sendiri

Hello!

Hari ni nak tulis pasal product jenama sendiri pulak. Actually, I dah agak menyampah tengok iklan skincare ni. "tiada bahan kimia" la, "putih dalam masa 3 hari" lah and so on! Since I dah pernah kena ngan product skincare, I dah berjaga-jaga sekarang. 

Ramai orang tak tahu yang sebenarnya product2 ni rebranding jek. Contoh: beli krim timbang kat negara jiran mcm Thailand / Indonesia (sebab murah), then packing jenama sendiri. Kebanyakan owner ni dorg bukan putih sebab skincare tu, tapi sebab cucuk jek or suppliment tak pon cuci darah. Yela, agak2 la. Dorang putih satu badan, orang yang pakai skincare tu putih muka jek. 

Ni once again, bukan nak jatuhkan business tapi nak bagi kesedaran sikit kat pengguna2 especially perempuan kat luar tu supaya jangan mudah terpengaruh. I tengok warna, texture, bau krim2 tu sama jek. Takde beza pon. Result mmg mula2 gempak, berkesan, flawless tapi end up jadi jerawat, menggerutu.

Ni contoh krim timbang:

 

Familiar tak ngan kaler tu? Collagen la apa la.
Oh ya, kalau masih tak tahu... Pencuci muka jenis SABUN BUKU ni TAK ELOK! Sebab nipiskan kulit. 


Pada yang jual tu, tak rasa bersalah ke rosakkan kulit orang, bazirkan duit orang, rosakkan organ orang? Jangan nak untung jek. Tapi tak hairan pon, zaman sekarang nak berkat tu belakang kira. Biar berduit. 





"patutla skrg org jual kosmetik boleh jadi jutawan"



Seeeeeee. Baca la sendiri. 

Ni pengalaman I guna skincare tuuuuu. Ramai yang kena. Click sini: http://knnessa.blogspot.my/2014/02/awas-aku-dah-buang-set-collagen-plus.html

Kalau nak tau macam mana nak putih satu badan, p inject tak pon cuci darah tak pon amik suppliment. Cuci darah ni, pernah terbaca yang cost dia sekali RM 350 yang paling murah. Ada yang sampai beribu. 
ni contoh cuci darah. 


*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
updated on 23/7/2016:

Skrg I pakai Yanko Skincare. Product dari Taiwan. Bebas mercury tau! Memang berkesan even lambat kesan dia nak pulih. Apa yang best pasal Yanko Skincare ni, 

1. Ada elemen tumbuh-tumbuhan semulajadi. So, memang tak rosakkan kulit. 

2. Day & Night cream dia ada "breakable" silver seal. So mmg dia protect betul2 product dia.

3. Ada expiry date. Dia takda KKM sebab product ni dari Taiwan.  

4. Cleanser dia bukan jenis sabun buku. Please note that, pape pencuci muka jenis sabun buku mmg TAK ELOK untuk your skin.  

Kalau nak order Yanko Original, boleh whatsapp saya: 018-8714008

 



Ni kesan daripada YANKO skincare. Even lambat nak tunggu pulih tapi berkesan.




Set trial: RM 30.00 (Tahan 2 minggu)
Set basic: RM 140.00 (Tahan 3-5 bulan)
Harga exclude postage!

Order, whatsapp: 018-8714008