Sunday, February 22, 2015

I am officially MARRIED

Alhamdulillah, I am officially Ungku Mohamad Nizam's wifey 

First met on INSTAGRAM: End of March 2013. First met in Kuching (my hometown). Nizam posting ke Kuching time tu. weols slalu gurau2 pasal kahwin sebab I didn't really trust abam2 askar/tudm nih. So I told him, kalau betul2 nak ngan iols, bagi tau ur parent first. 



Merisik: On September 2013 (Merisik? OK, he is being serious. Ingatkan dia main2. Mula2 parent x tau about him and about this merisik thing. Sebab parent iols nak i study dulu kerja dulu. Lama2 papa tau. I dunno why, Papa said YES. OK, supporting gilers. I thought papa said NO)



Bertunang/Engagement: 2 August 2014 (Supposedly nikah gantung tapi Airforce x bagi nikah, so officially bertunang sebab dah invite orang. Almost giving up anyway coz x sanggup nak go through dugaan tu. However, I kept on praying ada jodoh, akan kawen la. xda, iols redha)



Akad Nikah/Solemnization: 7 February 2015 (At first pon airforce x bagi greenlight but then card smua dah distributed and dah deal ngan wedding planner n so on, TAPI Alhamdulillah last minit approved untuk kahwin. Settled document nikah smua a day before akad nikah. How crazy was that?! Everyone was worried because everything has been prepared. ALHAMDULILLAH Allah permudahkan everything.)



 

Reception: 8 February 2015 in Kuching, 14 February 2015 in Johor Bahru.

Iols memang x expect kahwen awal. Memang x sangka akan kahwin dengan Nizam. Sebab ktorang kenal x lama. Ktorang jarang jumpa sebab sorang kat negeri ni sorang kat negeri tu. Ktorang pon jarang bergayut 24/7. Allah dah plan untuk my life. YES, memang banyak ups and downs. Especially the downs! Dugaan sangat sangat sangat berat and banyak. Hanya Allah yang tahu. Dengan Airforce ni tak senang. TAPI Alhamdulillah, berjaya gak went through everything. Syukur Alhamdulillah, we are finally MARRIED ♥ atas restu kedua ibu bapa :)

He is my JODOH, sebab walau berat macam mana pon dugaan yang weols lalui, gaduh bertekak macam mana sekali pon, in the end, we are still together. Berat macam mana pon nak terima x approved untuk nikah, tapi Allah tetap permudahkan everything. Syukur Alhamdulillah.


Reception in Johor Bahru
Dewan Maktab Sultan Abu Bakar (English College)










LOL. Video poco-poco time wedding jadi viral 


Swordbearer in JB

* * * * *

Reception in Kuching
Dewan AKMAL Kuching



Swordbearer in Kuching

My Family & His Family