Friday, August 29, 2014

Strong women for airmen!

Sape partner-partner airmen kat sini? Mesti korang ni cekal, tabah and kuat kan? Ktorang makan hati banyak, kan kan kan? Banyak kali nangis bukan sebab lemah tapi hati ni dah terlalu kuat untuk bertahan. Bukan semua perempuan boleh kekal and bertahan ngan airmen ni. My guy, dia keje TUDM. Long distance jugak. First kenal time dia posting Kuching.

I've never thought that our relationship still remain strong until now. Sooooooooo many ups and downs that I've faced. Sangat banyak makan hati. Dalam makan hati tu, tu la yang ajar I untuk jadi lebih matang. Mula-mula kenal, memang I took it personally tapi dah kenal lama macam ni, Alhamdulillah I faham and boleh bertahan. Allah je tau apa yang I lalui. Sangat berat ujian kalau dengan airmen ni. Kita kena percaya each other and take care of each others' hearts.

Ni gambar our first met. On March 2013. Ktorang kenal through Instagram actually. 


I tau tentera-tentera ni miang sket. LOL. Just saying the truth anyway. Sweet talkers. SO, I cakap kat dia, I tak nak hubungan yang sia-sia. I tak nak u permainkan I. I tau laki-laki macam u ni suke permainkan perempuan. So, I distance myself for a while.

Dia sangat annoying actually. Time I reject dia, dia send pics ngan awek lain. I was like "lantak kau la. Aku takde perasaan pon kat kau". But then, dia tak pernah give up nak kenal I. Dia kejar I. I cakap kat dia, kalau nak kat I, tell your parents. Tengok-tengok, dia bagi tau parent dia! Ooh ok...this guy is serious. Dia pegi sent pic I kat parent dia mintak restu. Then, on September 2013, parent dia datang merisik. 

   
Alhamdulillah.

Parent dia sangat cool! Sangat best! Syukur Alhamdulillah for that. Dorang sangat-sangat supportive and memahami. Abah dia pernah bagi tau kat my guy ni. Yang.... "kalau u betul-betul suke that girl and nak memperisterikan dia, baru send gambar. Kalau just for fun tak payah."

On 2nd August, 2014....we are officially engaged! Alhamdulillah :) Tak sangka dapat bertahan dengan dia. Suka duka yang weols tempuh together-gether. Berbaloi. Berbaloi berhempas pulas bertahan, menunggu, bersabar. Alhamdulillah ^^



Abah dia pernah bagi tahu yang I'm the FIRST GIRL yang dia send pic kat abah. wow -_-


Ni pics time teman dia wing nite. 

I pernah terfikir, kalau dengan dia ni mesti susah nanti. Sedih. Sebab dia posting sekejap-sekejap. Sekejap ke hilir sekejap ke hulu. Mesti susah nak jumpa. Since dapat restu dari kedua-dua orang tua ktorang, Alhamdulillah ktorang senang berjumpa. Since then, I teman dia mana-mana dia pergi. Hehe. 

Ouh. So sweet :')


Time ni I merajuk ngan dia sebab dayummmmmmmm dia terkantoi. 

Tapi, still dia kejar I. I believe that kantoi macam mana skali pon, kalau dia jodoh kita, ramai macam mane pon betina "sunsun", kalau dalam luf mahfuz nama NISA NIZAM dah tertulis, tetap akan kekal until jannah :')

And I believe that, awek-awek desperate yang tak tahu malu layan laki orang tu just for fun. Pakai buang jek. Kalau serious, dia bawak jumpa parent ok? AND NOT EXCUSES. You kacau tunang orang dah berdosa besar tau? Apatah kacau suami orang. Well, what goes around comes around. 

Time ni I teman dia sword bearer. 

Time ni teman dia kat KLIA sebab dia nak posting ke Labuan. 

Time ni pon teman dia pegi KLIA hantar dia. 


Time ni dengan family dia. Hantar dia pegi Kuantan pulak. 

Time ni, ktorang pegi beli barang hantaran. Yes, barang hantaran. 

Serious tak sangka I boleh bertahan ngan dia ni. Dia ni quite a "pain in the ***" jugak la. Banyak yang I belajar sejak kenal dia. I jadi stronger and more patient, more independent. Pernah once tu, dia macam nak tak nak layan I. Busyyyyy je memanjang. Dulu, I selalu bash dia. Sekarang, I blajar sabar. One day, tahap kesabaran I nak meletop....bila I nak serang dia tu, tetiba dia call suruh doakan dia sebab dia ada exam flying. I was like "homaigad...nasib baik tak serang. kesian dia"

Nak tau nape dia tak layan? Kalau orang lain dah pikir dia ada awek lain ke ape kan? I..tipu la tak fikir macam tu. Tapi tu dulu la. Dia busy sebab buat map. Sampai pukul 3 pagi. Grrrr. Kesian sampai demam-demam. Tu la, kalau dapat awek yang tak faham kerja dorang ni, mesti stress. Yes, keje dorang ni tak macam orang lain. Office hour etc. 

So, those airmen partners out there, be strong, stay strong! Yang betina-betina lain yang menyemak between u tu, just ignore them. Real man can't be stolen kan? Those girl yang nak merampas pon, what goes around comes around. That's karma. Just don't be that desperate nak amik laki orang okay? Hehe

P/s: Kalau that guy sweet talk macam mana sekali pon, kalau dia tak introduce u kat parent dia mintak restu, takde gunanya. Kalau nak tau dia serious, dia akan bagi tau parent dia :')

2 comments:

  1. assalammualaiku kak nessa nk tnya skrg guna skincare apa kak? nis tgkkulit kak dh cntik.. please share kak nis dh buntu nk pakai apa.. dulu nis pun pkai collagen plus now dh teruk muka.. nyesal sgt sedih );

    ReplyDelete
  2. Happy for u..congrats. Datang jenguk rakan blogger. Hehe

    ReplyDelete

NO HATERS ALLOWED.
Haters + Anonymous = Chickens.