Friday, February 14, 2014

AWAS! AKU DAH BUANG SET COLLAGEN PLUS VIT E!

Assalamualaikum

Title entry kali ni memang superb!!! First of all, aku nak mintak maaf. Bukan sengaja nak menjatuhkan business orang tapi aku just nak selamatkan orang...mangsa-mangsa yang nak cantik nak putih gebu. Seriously aku DAH BUANG! Dah taubat xnak pakai lagi dah! Sebelum ni, memang aku x percaya yang product ni ada mercury. Pernah aku terbaca, short term effect memang x nampak tapi long term tu akan ada hasilnya!

Seperti yang uols baca kat my previous entry, memang nampak hasilnya kan? Kulit I jadi licin halus putih gitew. Pegi mana-mana semua dok tegur kulit aku putih bersih. *Bangga idong kembang*. Sampai cina pon cakap "amoi putih dari saya laaa amoi".

Sekarang aku dah taubat. Mula-mula tu naik jerawat halus bintik-bintik kecil. Aku biarkan. Aku pakai gak cream tu. Before naik jerawat halus tu, aku asyik escape je nak apply night cream sebab MALAS. So, aku nekad nak pakai day cream ja sebab kulit aku nampak flawless gila. Tak payah pakai bedak or foundation pon. Memang xleh hidup tanpa day cream collagen plus vitamin E tu la.

Aku pernah baca article. Ada article tu cakap once kita stop pakai skincare tu, nanti kulit jadi rosak. Mungkin sebab tu kot. YAAAA. KULIT AKU DAH ROSAK! Orang kata product COLLAGEN PLUS VITAMIN E tu ad MERCURY! Betul la kot. Aku x tau tapi ramai yang dok kata product ni ada mercury. Krim ni pon takde Kelulusan KKM. Aku pakai CPVE ni since September 2013 tak silap. Kesan cerah flawless memang tak sampai sebulan...tapi kesan KULIT ROSAK...tunggu jeeeee lama-lama -__-

Ni kulit aku sekarang. February 2014. 
Told ya, kulit aku naik bintik-bintik. Aku nak pecahkan pon xleh -___-


* * *
Bawah ni testimoni aku sendiri lepas pakai Set Collagen Plus Vitamin E
Kiri kulit lepas pakai Set Collagen Plus Vitamin E. 


memang berkesan kan? flawless gilaaa kulit babe! TAPI short term je. Long term kulit jadi rosak 
-___-


Seriously. Orang nak cakap apa, cakap la. Aku da tobat xnak pakai CPVE lagi dah. Nanti mesti korang akan cakap aku beli yang tiruan or blablabla. Aku dah repeat order banyak kali gak. So aku tau bandingkan mana tiruan mana ori okkkkkk. Dah dah. Xmo dah!

lantak la hang nak cakap i beli tiruan ke ape ke, memang sah-sah product ni beracun! Night cream ke, day cream ke, sabun ke. Semua sama jek. Memedihkan mukaaaaa!

Ni aku ambik dari blog pinkylaptop.blogspot.com Dia ada tulis pasal ciri2 cosmetic yang ada mercury. Nak tau lebih lanjut, just click on her blog. No wonder la cepat je aku dapat kesan putih gebu tu. Lepas kulit aku mengelupas teruk, terus kulit jadi ok.

1)Melekit-lekit.Sapu kat muka pun bkn main susah nak ratakan. (night cream CPVE tu melekit)
2)Tidak Homogen. Kalau kita biarkan krim tu,akan nampak lapisan minyak terpisah dari lapisan yg padat. 
3)Kulit putih segera. Tagline kulit cerah dalam penggunaan seminggu. nampak beno nipunya. Pakai banyak merkuri memangla laju je kulit putih. Putih nye plak lain mcm,bukan putih natural. Biar lambat putih asalkan selamat. 
4)Xda langsung jerawat nak tumbuh. Jangan cepat happy bila ni terjadi. Sebenarnya kulit epidermis(lapisan kulit yg paling ats sekali) dah rosak. Kulit dah ROSAK tu dah hilang protein dan melanin yg sgt la penting untuk melindungi kulit dari sinar uv. Dan kenapa jerawat dah xnak tumbuh adalah sebab kuman/bakteria pun xsudi nak duduk tempat yg dah rosak. Nyamuk pn buat derk je. 
5)Bau logam. Merkuri ialah logam berat yg berbentuk cecair. So bau logam bau dia kuat menyengat,kalau wangi pun maybe dia dah dicampur dgn parfum(pewangi). 
6)Warna kebiasaanya berwarna putih-kuning. Krim siang kuning,krim malam putih. Tapi xsemua lah produk nak ckp ada merkuri,tapi wajib diragui. So google sebelum nak try2 guna produk kosmetik. 
7)Berkilau blink2. (Yes! night cream CPVE memang berkilau. Shine bright like a diamond). Tekstur kosmetik yg ada mercury ni berkilau2,kilat2 sikit. Cuba tengok kat kulit lepas pakai tu ada x kilat2. Ingat! mercury adalah logam sbbtu dia berkilat. 
8)Bila stop pakai,bintik2 tumbuh kat muka,gatal2.Lama2 kulit jadi kehitaman dan kusam lebih teruk daripada sebelumnya. (Yes! ni memang kesan kat muka aku skarang. Putih maintain...just bintik-bintik makin berbintik-bintik kat muka. Aku sendiri tengok pun geli)
9)Kulit sensitif dengan matahari.Kena matahari kejap je pun dah merah dan rasa terbakar.

Blog ni: shawluver.blogspot.com pon ada post entry pasal Set Collagen Plus Vitamin E ni bahaya.


Sodium Laurenth/Lauryl Sulfate. 
1. It is a known skin irritant.
3. It is actually a pesticide and herbicide.
4. It emits toxic fumes when heated.
5.  It has corrosive properties.
6.  Long-term permeation of the body’s tissues.  A study from the University of Georgia Medicine showed that SLS had the power to permeate the eyes, brain, heart, and liver.
7.  It’s an eye irritant.
8.  Nitrate and other solvent contamination.
9.  Manufacturing process is highly polluting, emitting cancer-causing volatile organic compounds, sulfur compounds, and air particulates.
10.  It helps other chemicals get into your body.  



1.MIDAZOLIDINYL UREA AND DIAZOLIDINYL UREA
Ini adalah kandungan yang paling umum digunakan untuk bahan pengawet setelah parabens. Bahan utamanya adalah formaldehida, yang dikenal untuk mengawetkan mayat, dan sangat berbahaya bagi kesehatan manusia. Dapat menyebabkan dermatitis (radang kulit), luka bakar, inflamasi, dan pengeluaran air mata. 
2. METHYL AND PROPYL AND BUTYL AND ETHYL PARABEN (Kandungan dalam Krim)
Digunakan sebagai penghambat pertumbuhan bakteri dan untuk memperpanjang batas waktu kadaluarsa produk. Meskipun diketahui beracun, namun kandungan ini masih banyak digunakan. Efek yang mungkin terjadi adalah timbul banyak reaksi alergi dan ruam kulit. 
3. PETROLATUM
Hindari petrolatum atau parfum berbahan petrolatum, karena ini merupakan sebuah byproduct dari produksi minyak bumi atau bensin. 
4. PROPYLENE GLYCOL
Idealnya, ini adalah gliserin sayuran yang dicampur dengan alkohol yang terbuat dari gandum. Propylene Glycol ditemukan pada beberapa produk kosmetik dan pembersih wajah. Zat ini dapat menyebabkan kemerahan pada kulit dan dermatitis kontak. Bahkan penelitian terakhir menunjukan bahwa zat ini juga dapat merusak ginjal dan hati. 
5. PVP/VA COPOLYMER
Zat kimia yang hasil keluaran minyak bumi ini digunakan pada produk hairspray dan kosmetik lainnya. Dianggap dapat beracun, karena partikel-partikelnya dapat menyebabkan masuknya benda asing pada paru-paru orang sensitif. 
6. STEARALKONIUM CHLORIDE
Stearalkonium klorida dikembangkan oleh industri kain sebagai pelembut kain. Namun, zat kimia ini juga terkandung dalam kondisioner dan krim rambut. Bahan ini dapat menyebabkan reaksi alergi. 
7. SODIUM LAURYL SULFATE (SLS)
Zat sintetis ini biasanya digunakan pada produk sampo untuk membersihkan dan menciptakan banyak busa. Efek yang ditimbulkan zat ini adalah iritasi pada mata, ruam kulit, rambut rontok, ketombe pada kulit kepala dan reaksi alergi. Sering kali kandungan zat ini disamarkan dalam pseudo-kosmetik alami dengan penjelasan dalam tanda kurung “berasal dari kelapa.” 
8. SYNTHETIC COLORS
Bahan sintetis warna diyakini sebagai penyebab kanker. Jika dalam produk kosmetik tertera kandungan ini, jangan sekali-kali menggunakannya. 
9. SYNTHETIC FRAGRANCES
Wewangian sintetis yang digunakan dalam produk kosmetik mengandung sebanyak 200 zat kimia berbahaya. Bila Anda menggunakan produk wangi maka semua bahan kimia berbahaya bisa diserap dalam aliran darah melalui kulit. Bahan kimia ini dapat mengakibatkan efek samping seperti sakit kepala, pusing, ruam, hiper-pigmentasi, kekerasan batuk, muntah dan iritasi kulit. 
10. TRIETHANOLAMINE (Kandungan dalam krim)
Sering digunakan dalam kosmetik untuk mengatur PH dan sebagai dasar bagi banyak produk pembersih. TRIETHANOLAMINE dapat menyebabkan reaksi alergi, termasuk masalah mata dan kekeringan pada rambut dan kulit. Bisa beracun jika diserap ke dalam tubuh dalam jangka waktu yang panjang.

Korang nak cakap apa cakap laaa...mungkin product ni xde mercury. Aku x tahu. Yang penting aku dah tak nak pakai! Yang penting product ni takde Kelulusan KKM. Untuk list-list product yang anda patut elak, sila terjah sini  Cancellation of Notification of Cosmetic Products

Untuk senarai kandungan yang merbahaya dalam kosmetik, baca kat sini: The harmful side effects of your beauty products

1. DEA – affects fetus development (terkandung dalam sabun CPVE)
2. Parabens - may cause breast cancer (terkandung dalam krim)
3. Triclosan - may cause hormone disruption and antibiotic resistance
4. Fragrance – can cause allergic reactions/migraines/asthma
5. Mercury – can cause kidney, vision, hearing, nervous & immune system damage (maybe terkandung dalam krim)

Once again, aku mintak maaf kalau terkasar bahasa etc. Bukan nak tutup periuk nasi orang. Dulu aku pon x caye ngan product ni. Aku tengok member aku flawless je kulit tu la aku interested nak try gak. Dulu aku pon x caye orang kata product ni bahaya tapi aku DEGIL. Nak cuba gak selagi belum kena, kita takkan tau kan. Yang pakai product ni takde effect pape, maybe nanti-nanti akan ada effect. Cepat atau Lambat sahaja.

Yang dok cakap pakai air wuduk je tu takyah la OVER sangat sampai macam tu sekali. Jangan judge orang sembahyang ke tak. I pompuan. Yang baca ni pon mesti ramai pompuan. Pompuan kena la jaga kulit kan. Dulu aku pon malas nak jaga kulit. Aku start jaga kulit ni pon sebab orang yang aku sayang suruh...papa i, tunang i. Kalau untuk aku sendiri, memang aku tak jaga la kulit ni. 

Terpulang lah nak percaya atau tak. Sekian.

Related post:



# # # # # # # 

updated on 23/7/2016:

Skrg I pakai Yanko Skincare. Product dari Taiwan. Bebas mercury tau! Even NameeRoslan pon pernah pakai Yanko ni. Memang berkesan even lambat kesan dia nak pulih. Apa yang best pasal Yanko Skincare ni, 

1. Ada elemen tumbuh-tumbuhan semulajadi. So, memang tak rosakkan kulit. 

2. Day & Night cream dia ada "breakable" silver seal. So mmg dia protect betul2 product dia.

3. Ada expiry date. Dia takda KKM sebab product ni dari Taiwan.  

4. Cleanser dia bukan jenis sabun buku. Please note that, pape pencuci muka jenis sabun buku mmg TAK ELOK untuk your skin.  

Kalau nak order Yanko Original, boleh whatsapp saya: 018-8714008

 



Ni kesan daripada YANKO skincare. Even lambat nak tunggu pulih tapi berkesan.




Set trial: RM 30.00 (Tahan 2 minggu)
Set basic: RM 140.00 (Tahan 3-5 bulan)
Harga exclude postage!

Order, whatsapp: 018-8714008

1,205 comments:

  1. salam..awk tau x tntg produk wonder glow yg tgh hot skng ni..ciri2 krim tu lbih kurang sme dgn collagen plus ni..agak2 klau stop gune wnder glow tu akan jd lbih teruk ke jgk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tpi setahu sy wonderglow yg sgt hot skrg nie ade kelulusan KKM..

      Delete
    2. wonderglow xada kelulusan. bcoz i penah nk bli wonderglow ni kat gedung kecantikan yg femes pn dorang jual sembunyi2. dia ckp xlulus, so xleh pamer.

      Delete
    3. sume skin care tu same je..ipakai tabita n mns.mula2 kulit cantik sampai mkck2 yg jmp tepi jln pun puji...tpp once stop trus jd buruk n xlh pkai skincare dh...merah2 mcm allergic reaction sampai kne amk steroid...

      Delete
    4. Pernh pakai wonderglow....n skrg dh berwnti gara2 sbb ade merkuri....mmg kulit muka nmpk berseri2 tp hakikatnye rosak dr dlm...skrg burik dr sblmnye...tgh membaik pulih...beli pd stokis sah..tp bila 3 buln dh pakai ade kwn2 yg cek...n kami seme try gores pd botol wglow...rupa2nye esther...kami kna tipu je...sedih

      Delete
    5. saya pernah pakai wonderglow, sbb nak wajah glow sperti digembar gemburkan, saya try, sblm ni kulit saya mmg ok, just jrawat sikit2 tu normal la kan. after i try tis.muka saya kusam yang amat, jerawat naik kecik2 mcm dlm gambar tu, pastu tompok2 hitam... sangat maluu. mmg muka lansung takde seri..now, sy tgh recover balik muka sy,, alhamdulillah, semakin ok sebab sy pakai sabun yang xde bahan kimia, lambat sikit nak pulih, now kulit xde kasar dah, cume parut susah nak hilang, yela pakai sabun organik mmg lambat sikit kesan dia, tapi takpe asalkan selamat dah

      Delete
    6. Assalam semua pengguna produk2 berkimia. Dulu sy taksub jugak mcm u all. Nak cerah nak gebu sgt... bila pakai je amek kau muka macam kak limah da... penuh jerawat halus naik. Bukan makin cntik tp mcm jd rupa kak limah. Stat dr tu sy x pakai da produk berkimia. Sy amalkn produk organik yang murah dan lbh selamat. 100% organik no kimia no mercury no hndrokinon. Biar lambat asal selamat adik2 semua....bila da pakai muka jerawat2 hilang now sy jual pulak masker organik warisan.... murah jr adik2... rm29.90 sm rm35.90 ss. Pakai utk sebulan. Yg ada masalah2 jerawat2 ni juga dpt membantu tau... maklumat lanjut wasap akak 0133008943

      Delete
    7. Salam...ada satu lg produk yg tgh top meletop..Dnars...saya pakai 2 bulan je tp kesannya Masya Allah! Mula2 mmg kulit flawless nak mampos! Putih,gebu,bersinar..sempatlah beraya dgn kulit tu..lps tu..Kulit jd nipis,pedih bila terdedah dgn cahaya matahari and naik jerawat halus...lama2 kulit jadi kusam dan jerawat halus sgtlah banyak! Saya terpaksa pg Klinik Kulit di Subang Jaya (Ranjit Skin Care) bil kene sampai RM295...jgnlah pakai produk Dnars...

      Delete
  2. Terima kasih diatas info yg sgt berguna in. Baru je nak terjebak ngan krim tu huhuhu

    ReplyDelete
  3. Salam...saya mengalami apa yg u rasa sekarang..maybe tamak sgt nak perubahan atau my body and my face tak dapat trima.. ntah.. dlm november saya amik radiuz white. Ok. Dlm dicember ambik ferwhite plus figure up.. then onpulak vit c dan dil showu utk rambut.. then by mid januari saya terstop kejap. Jeng2 3 jerawat tumbuh .. pdhal slama ni tak pnah ada.. blik kg ambil plak gulshan delima juice then continue figure up.. pastu tambah lak minum harum mlm.. tiap2 hari akan ada jerwat naik kat muka.. then nak susut jerawat pakai lak sabun marine essence..ok la sket.. sok saya nak stop mkn all these supplements..just continue pakai sabun sahaja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak pakai sabun marine essence dah berapa lama?

      Delete
    2. Sabun marine essence boleh beli dgn saya di https://www.facebook.com/allin1on9shop :)
      atau whatsapp/sms: 012-5959600 utk pembelian!

      Testimoni sabun marine essence boleh tgk di http://suriyanibasri.blogspot.com/2013/06/testimoni-marine-essence-beauty-bar.html

      Delete
  4. Yah..really doubt it before..a good skin care products will take much longer time to work..kalau sekejap jak,mmg ada somethng..huhu..

    ReplyDelete
  5. salam . saya ada cuba CPVE baru2 ni , masa first time pkai muka rasa pnas2 mcm trbakar then ada rasa gatal2 area leher . saya rasa pelik dgn krim malam ni saya pun google trjumpa blog awk , trsembur bila baca .. nasib baik saya baru pkai 4jam .. mula2 tu ingtkn mybe sbb x ori kot tp ori ke x ori le kndungannya ttap bahaya ! thanks , awk da selamatkn muka saya . info yg baik ni ..

    ReplyDelete
  6. Mak cik saya pakai collegen ni.. Muka dia naik tompok2 hitam kt dahi dan pp.. Sy tegur dia cakap proses bg elok last2 truk haha.. Then cepat2 stop n pakai yg lain plak.. Mmg melkit krim tu sy try skali je yg dia ponya

    ReplyDelete
  7. member i pn pkai set collagen ni gak..mmg putih berseri...mula2 tu terasa gak nk beli tp takot...last2 i guna produk jannalawwa...walaupn mahal tp ad kkm n no peeling2... ;)

    ReplyDelete
  8. siyess produk nie pemusnah muka yg cntik. sy pakai dalam seminggu kulit pedih yg amat. mak saya pun pkai n rasa pedih jgk. lps tu trus stop.. guna sabun buat sental daki last2. :)

    ReplyDelete
  9. Wah..menakutkan btol klu jd mcm ni...mcm skrg ni dah brenti masih ade lg ke bintik2 tu?

    ReplyDelete
  10. sis, how about pati ibu putih? merbahaya juga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu putih sgt merbahaya...saya dah try...jadi jerawat byk..bintik2

      Delete
  11. Saya dah try produk ni...wonder glow..Ibu puteh...muka saya penuh dengan jerawat kecik mcm gmbr kt atas tu...mcm ruam...2 bulan saya ambil masa untuk pulih semula...dalam masa seminggu ja muka ok.lepas tu jadi teruk sgt2 lebih teruk dari gmbr yg di publish kan kt atas tu...skrg ni pakai ubat di klinik. ok sikit tp masih ada lagi kesan dari produk2 yg saya sebutkan tu...berhati2 :-)

    ReplyDelete
  12. Saya juga turut menjadi mangsa keadaan...dah pernah try produk ni dan juga wonder glow..2 bulan saya ambik masa untuk pulihkan balik...penuh dengan ruam2 bintik tu...jerawat seluruh muka...gatal pedih tuhan je tau..better stop :-)

    ReplyDelete
  13. Kwan sya pkai WG.,abis muka bintik2 kecik..kulit jd gelap,sya plak pkai CPV..bru pkai 2ari..muka jdi gatal2..esk 2 tmbuh bntik2 merah kt dagu n dahi..ni dah jd parut htam..nyesal rasanye

    ReplyDelete
  14. Kwan sya pkai WG.,abis muka bintik2 kecik..kulit jd gelap,sya plak pkai CPV..bru pkai 2ari..muka jdi gatal2..esk 2 tmbuh bntik2 merah kt dagu n dahi..ni dah jd parut htam..nyesal rasanye

    ReplyDelete
  15. fuhh, nasib baik lah saya bukan pengguna yang beli product di dalam internet. teringin nak mencuba tp hati selalu pikir lain. hehehhe so saya pakai sabun beras jekk. kekadang tk pakai aape apa pun. hehhee.

    ReplyDelete
  16. hye, just nak bagi tips bagi sesiapa yang pernah menggunakan produk2 pemutihan & pengelupasan. muka mereka yang telah menggunakan produk2 sedemikian memang akan tumbuh ruam or jerawat etc sebab kulit dah jadi sensitif. so, the best thing is, stop those kind of products & rehatkan muka dari sebarang jenis kosmetik & produk muka minimum 1 minggu & maximum 1 bulan. dalam tempoh ni memang segala jrawat or ruam akan keluar, biarkan dia keluar sebab ia akan mengeluarkan segala kimia yg tersumbat dalam kulit. then lepas dah rehatkan muka, i suggest u'll gunakan cethaphil cleanser (all skin types), its a mild cleanser & sgt bgus untuk kulit yg dah rosak & sensitif. guna dalam 3-6 bulan & ur skin akan bertambah pulih. boleh beli kat guardian or watson. lepas kulit dah pulih, then u should use skin regimen yg betul step by step, kalau yg ada beauty consultant tu lagi bagus, boleh tanya apa skin regimen yg betul2 kulit u'll perlukan & mereka selalunya akan analisa kulit dulu sebelum recomend kan sesuatu skin care. hope this will help u'll yang mengalami masalah seperti di atas :) -senior beauty consultant-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess..btol tu..cetaphil mmg bgus..bfore this klit muka I pon truk jgk sbb slah pkai produk jd kering n kusam sngt..before this xda ape sngt just jerawat n parut je.. then try cetaphil kulit kering trus xde..mgic je.. skrg process nk hpuskn jerwat.. xbrani nk tukar produk mcm2 lg...

      Delete
  17. Nk bertanya...jika stop skrg akn menyebabkn bintik2 kn.so mcmmana tu..

    ReplyDelete
  18. Hai...u nak x cuba product yg ada kelulusan KKM dan dlm masa yg sama kita byr balik rebet....berminat pm saya zarina 0172487003

    ReplyDelete
  19. Hai...berminat cuba UP2 dr Elken...ada KKM company dah 20 thn...product mmg super...penguna ada rebet lagi....pulangan cash....just call ne 0172487003

    ReplyDelete
  20. Saya mmg x pernah percaya mana2 produk yg beri kesan cepat..tapi sy mengalami alahan
    Di muka selepas mkn seafood or apa2 yg gatal. Since,sy xpercaya produk tu sume sy pun makan supplement shaklee utk cantik. Saya dah amik shaklee since oct 2013..now,dah kurang dah sume tu.secara perlahan2 shaklee berkesan sbb shaklee dr natural n organic produk. Dan saya pakai produk mary kay botanic set utk kulit yg baik dan ternyata jimat dan berkesan.Sebab sy rasa sekadar vitamins xcukup buat kulit muka cantik... so,sape yg nak free consultant boleh call sy and rasa ak start makan vitamins shaklee or guna mary kay produk boleh call saya juga..kays-0133089180 or 0163878908

    ReplyDelete
  21. Saya pon mengalami masalah kulit muka berjerawat dan berminyak. Saya mmg xpercaya produk2 yg cepat beri kesan sbb saya tahu pasti berbahaya jadi Saya start amik shaklee vitamins and mary kay product utk skin care since oct 2013 now kulit saya beransur2 pulih. Sape nak free consultant atau nak share ape2 boleh call saya 0133089180 or 0163878908..

    ReplyDelete
  22. sis...sye dh pakai produk cpve ni start september lepas...hasilnya mmg superb..b4 nie skin sye mmg teruk sgt,,,jerawat sana sini,,,kulit kering,,,tpi lepas pakai cpve nie skin sye licin n jerawat pn xde....tpi bl mase dgr produk nie mmg ade merkuri jdi tkut pulak,,,ase nak stop,.,,xnak la sbb nak cntik nanti beri kesan lebih teruk,,,boleh suggest produk yg mmg ade kkm n baik utk skin x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. You blh try shaklee..wlaupun lmbt bkesan..tp puas hati xde merosakkan kulit sbb die xde bhn kimia..mule2 mmg ade hdng crisis sbb nk buang toksin2 dlm muke dan bdn..after tht, muke dan bdan sihat smulajadi..:-)
      For details you blh msg 0145340123

      Delete
    2. try pkai babies blink pinkish...sy apply seminggu..alhmdulillah...tp before tu, stop dlu pkai ni seminggu bru cuba skincare yg bru..

      Delete
  23. Replies
    1. same goes tu sf beauty, rasanya sf dah dibanned dari kkm. produk yang hanya ada sabun, krim siang (wrna kuning) & krim malam (warna putih) semua dari kilang & ingredients yang sama, cuma label & nama saja ditukar.

      Delete
  24. miracle tab saya pakai dr tahun 2009 sampai skg.. ramai yg berpuas hati.. kulit Nampak natural beauty ;)

    ReplyDelete
  25. I pun pernah guna CPVE ni. Bila pakai gatal satu muka baru 2 hari pakai terus stop.. apa2 produk dari Indon better jgn pakai.. CPVE, WG, Tabita ni semua dr indon... Di malaysia diaorg pek kan balik... dari yg saya tau apa2 produk yg memberi kesan dalam masa sekejap... sebenar x bagus sebab produk tu ada bahan kimia yang menghakis kulit kita.. sapa2 yang penah guna apa2 produk ni kan cuba u g scan kulit muka dkt mn2 butik kecantikan u all akn tengok lapisan kulit muka luka.. walaupun di luar nmpk cntik...

    ReplyDelete
  26. Cuba guna set penjagaan muka shaklee.. kulit muka sy yg rosak akibat kosmetik dh makin baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol3...sy pn da consume produk shaklee mmg tbaek wlaopn ksan dye lmbt ckit yg psti dpt mrawat dri dlm gak..utk ptnyaan bleh wasap di num nie 0174268676..anda akn dguide shgga klit n tubuh anda chat..insyaAllah..

      Delete
    2. Shaklee dh berpuluh tahun x dpt2 pngesahan halal

      Delete
    3. Wah..cakap baik sikit..sape cakap shaklee xde halal..shaklee disahkan halal oleh iso..badan yg diiktiraf oleh jakim..jgn wat dosa kering tabur fitnah..

      Delete
    4. Anonymous ni kan kt semua blog pun awak ade..kt komen2 kt bawah ni kejap awak ckp shaklee ok, pastu shaklee x halal..pastu awak ckp dh pkai wonderglow la, sabun merin la...bape byak awk pkai product dlm 1 hari? keje awak mmg suka komen kt semua blogger ek...kt byak blog saya tgok awak msti ada...pelik la awak nih

      Delete
    5. Sukati jek ckp shaklee takde sijil halal.mane bukti shaklee takde sijil halal?sebab takde dlm jakim?ckp pakai lutut

      Delete
    6. Shaklee ade sijil halal ye.. boleh lihat disini..
      http://www.ibuhaziq.blogspot.com/p/my-blog.html

      sekian terima kasih

      Delete
  27. Wonderglow & CPVE mmg xada kelulusan. I penah beli kat gedung kecantikan yg femes kt KL ni. dorang jual benda ni sorok2. kalau kita nak bli kena tanya dorang dlu. pelik bukan. so, pekerja dia ckp produk tu xboleh nak pamer sbb xade kelulusan. harga dia pn murah gile. brg mmg ori la.

    ReplyDelete
  28. Takut nyer..cpv n ibu putih dua2 sy pakai..terima kasih coz sudi share info yg sgt berguna ni..

    ReplyDelete
  29. saya pun jd mcm u jgk. 3 minggu pertama saya pkai muka licin tp lps tuh muka naik bintik dan gatal2 1 muka.. lepas tuh muka naik jerawat dan bernanah.. muka i siyes bengkak.. kawan n family i sume tegur. dwg kate muka i mcm org tua. then i g klinik pkai ubat sapu and pil.. lps tuh ok sket tp kesan2 jeragat n jerawat n bintik2 still ada.. now i pkai pencuci muka safi balqis and bio essence. doktor pernah ckp dkt i apa2 produk muka yang mengelupas, mengeringkan, menegangkan mmg xelok. klu yg btl produk yg melembabkan muka. siyesly kwg jgn terpedaya dgn gambar2 sume. kalau btl nk cantik beli yg ad kelulusan kkm and product yg btl2 xd bahan kimia mcm cpv neh.

    ReplyDelete
  30. saya nak tanya produk adha yang sekarang tgh femes ada bahan kimia yang merbahaya x..mohon perkongsian

    ReplyDelete
  31. As Salam saya pernah try produk ni!!! dr muka licin lepas guna ada bintik-bintik macam kamu ni!! sama!! tp putih memang putih lucky sy guna 2,3 minggu sebab muka naik bintik2 so muka putih tapi kasar! once stop guna then rest muka dalam 1/2 month then facial baru muka ok..naik pimple sgt teruk ok then stop pakai anything include make up just tepek bedak sejuk siam jer now alhamdulillah muka dah ok..

    ReplyDelete
  32. saya penah try CPVE nie....muka sy jdi teruk...jerawat naek abs absan kat muka aku....Kakak sy try x smp 1 mggu muka die pedih pastue kering n mengelupas....nasib baek sy dh stop...Tpi Ibu putih die ade 2 jenis...1 pati ibu putih ori...1 lgy ade cmprn...korang bli yg pati btl2 ori...sy pki pati ibu putih yg xde cmprn...alhamdulilah bgs...tpi ble try bli ibu putih kt owg laen skali ngn CPVE...muka jdi teruk...tuelar dh elok2 muka gtl tkr produk laen..nielar akibatnyer...

    ReplyDelete
  33. Ooo.. aku dulu pun pakai produk ni gak. Jadi macam kau, leapas aku decide nak stop.. ni aku dlm proses nak pulih kulit muka, x tau nak pakai produk mana lagi.. huwarghhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba sabun marine essence untuk pulihkan kulit sensitif dan rosak.
      Sabun marine essence beauty bar boleh beli dgn saya di https://www.facebook.com/allin1on9shop
      ATAU
      sms/whatsapp: 012-5959600 utk pembelian

      Testimoni sabun marine essence boleh tgok di http://suriyanibasri.blogspot.com/2013/06/testimoni-marine-essence-beauty-bar.html :)

      Delete
  34. say pon mcm tue gak...mula2 pki krim mlm as beauty ngan pati ibu putih....cntik jew muka...tpi ble tgk produk CPVE...teringin plak nk try...sekali muka tmbh kerawat hbs hbsn...rse skt sgt hati tue bler tgk muka jdi truk....tpi ibu putih nie ade 2 jns...1 pati ori n 1 lgy ade pencampuran....u'll bli pati ibu putih yg ori...mmg ok sgt...sy tkr ibu putih bli kt owg laen pastue cmpr plak nite krim CPVE...jd truk...kakak sy yg ikut try ngan sy pon muka die jdi kering pedih n mengelupas...syukur Alhamdulilah sy dh berhnt awal2 CPVE nie!!

    ReplyDelete
  35. Agreed sgt..shaklee skrg d prcayai rmai dh.Sy amk esp shaklee sbb nk diet.bonus !! Tona kulit jd sekata..keep going consume esp till now.N sy pn da jd pengedar shaklee.
    So spe yg brmnt nk beli produk shaklee leh cntct sy..hrga leh bncg..jgn rsau jnji guna produk yg dpt klulusan & slmt.jgn gadaikan diri utk brg yg blom tntu pasti slmt @ x..
    Cntct sy if brmnt
    Sms/WhatsApp
    0126760551
    Fb izza zml

    ReplyDelete
  36. sabun pencuci muka dia pn sma ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu guna sabun ny je pn jd truk ke ??

      Delete
    2. klu guna sabun je pn truk ke ??

      Delete
  37. Try set kecantikan shaklee...amik vitamin c & esp... dalam cantik, luaran pasti akan cantik

    ReplyDelete
  38. Salam.. saya setuju dgn awak.. saya pnah cuba bebaru ni.. ( sy cuba pd dri sendiri sbb nak jual ) tp hasilnya mula2 kulit naik bintik2 banyak terutama di dahi pd hari pertama pemakaian.. sy ingat normal.. pastu sy pakai di hari kedua.. masih sama dan muka miang gatal2.. bintik2 merimaskan mula penuh di dahi.. kulit kering dan menggelupas.. sampai harini.. ( sy pakai 1 set tanpa tonner ) now slps 2 hari pakai sy stop pakai cream day n night.. hanya pakai sabun.. sabun dia not bad.. stakat ni xda kesan ap lg.. saya pakai dah lbih 2bln..
    Skrg saya guna double stemcell utk kembalikan sel2 mati.. DSC mmg bagus.. sapa nak pls ctc me termasuk admin klo nk cakap kat saya..0129541027.. insyaalah
    Tgk sini www.facebook.com/najwanstore .. sama2 kita pulihkan semgat dan kulit2 yg terhakis :)

    ReplyDelete
  39. guna la cosmoderm..selamat..wpn lmbt hasilnye..serius sy pakai mmg elok...lgpn buatan msia n halal

    ReplyDelete
  40. makan vitamin shaklee je.. semulajadi.. kulit pun cantik hehe.. nak harga istimewa sms no neh 014 8319821

    ReplyDelete
  41. wonderglow adlh produk asal dr jnama Ester.ester da lama d haramkan d indo.kita plak still guna.kdua produk ada merkuri.spt natural 99.

    ReplyDelete
  42. Klau brhenti de ksan x?

    ReplyDelete
  43. cube try nour ain?? sy lame dh pkai..produk ni mmg de klulusan..produk ni pn cpt bkesan tp xde efek ape2 klau sy xpkai..kdag2 xsempat nk pkai..tp leceh sket la nk kena mase mndi sbun muke pas2 pkai toner, vita e, ade krim mlm n siang..sejak pkai tu jrag muncul jrwat..utk muke sembap mmag ssuai..sy kurag tdor so mate pn jdi mcm panda tp srjak pkai NA ni xde nmpk sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pn pkai nour ain... mmg best..

      Delete
    2. Sya pom...br je berjinak2 ngn produk norul ain... bezz...muka yg kering jd lembab sgt2...

      Delete
  44. cube try nour ain?? sy lame dh pkai..produk ni mmg de klulusan..produk ni pn cpt bkesan tp xde efek ape2 klau sy xpkai..kdag2 xsempat nk pkai..tp leceh sket la nk kena mase mndi sbun muke pas2 pkai toner, vita e, ade krim mlm n siang..sejak pkai tu jrag muncul jrwat..utk muke sembap mmag ssuai..sy kurag tdor so mate pn jdi mcm panda tp srjak pkai NA ni xde nmpk sgt..

    ReplyDelete
  45. Jom cube set skincare shaklee yg mmg diiktiraf oleh KKM... supplement tuk kulit cantik pon ada... biar mahal ckit asal kn selamat, xgitu semua.... =)
    nak tahu lebih lanjut boleh bkk page saya www.facebook.com/aisyarizz123 atau boleh SMS/WHATSUP 0192541449... =)

    ReplyDelete
  46. Gunalah bahan semula jadi. Sy guna tomato je 2 hari sekali as masker. Kulit tiada masalah. Alhamdulilah ;)

    ReplyDelete
  47. tkotnya..sy pnguna cpve...tp jrg pakai..hummm ok sy buang skrg bnda ni :'(

    ReplyDelete
  48. salam..sy sarankan guna produk nourain..satu2nye produk yang dijamin oleh kerajaan..lambat nampak kesan tp selamat utk digunakan :)

    ReplyDelete
  49. Ahh saya baru start stop semalam. Sy pakai since august 2013. After 3 months ramai tegur kulit sy cantik. Glowing gile. Tapi after smggu terstop pakai krim malam, terus naik bintik2 macam jerawat. Sampai kawam saya tegur. Ahhh sekarang xtau nak pakai ape dah :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh try sabun marine essence beauty dear. Kandungan bahan semula jadi,
      Sabun marine essence beauty bar boleh beli dgn saya di https://www.facebook.com/allin1on9shop
      ATAU
      sms/whatsapp: 012-5959600 utk pembelian

      Testimoni sabun marine essence boleh tgok di http://suriyanibasri.blogspot.com/2013/06/testimoni-marine-essence-beauty-bar.html :)

      Delete
  50. sy xtahu nk percaya ke x.sy pon skrg tgh pakai gak krim siang collagen serta sabun muka..krim mlm mmg xpakai sbb mls..setakat ni muka sy xde plak jadi mcm yg awak kena tu..huhuhu.blk nt nak try check details kat muka ni.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, saya pun. stakat ni x da jgk. sygnya. saya ada 3set lg yg x bukak. cmana ea? 0142307651

      Delete
    2. aah,cmane. btl ke? ruginya,ada 3set lg yg x bukak. 0142307651

      Delete
  51. Any info about Esther?

    ReplyDelete
  52. kalau kita pakai sabun je okay tak?

    ReplyDelete
  53. Damn . Patot mula2 pkai cun je. . Dah lama tak pkai , smpai skrg still naik bintik2 kt muka . Almost 1year suffering , skrg pkai skincerity tok stopkan bintik2 merah ni .

    ReplyDelete
  54. produk 360 effects whitening cream pn ok.ada kelulusan kkm dn produk bumiputera muslim.

    ReplyDelete
  55. ade x pnah dgr psk serun sensual plus?

    ReplyDelete
  56. sy pun prnah guna.. tapi sekejap je pakai sbb tak suka dgn cream tu melekit. lps pakai cream tu muka sy berjerawat. dats y sy stop guna trus. since tu lah muka syy berjerawat balik.. nasib baik tak lama guna produk tu.. Alhamdulillah sekarang kulit ok. mmg lps ni tak percaya sgt dgn produk2 pelik2 ni.

    ReplyDelete
  57. Sy pun pernah jd mcm ni...sbb pakai produk yg jenis krim mlm n krim siang mcm ni lah...bhyak giler kuar bntik2 yg xboleh di picit tu...dia ada dalam lapisan kulit kita...alhamdulillah sy terjumpa kwn seorg beauty consultant Mary Kay...dah 4 bulan sy pakai mary kay alhamdulillah smakin elok
    kulit sy...tp pakai mary kay ni kita kena sabar sbb tindak balas dia amik masa...lg lama kita pakai n teruskan, lg sihat kulit kita...kalau stakt pakai 2/3 mggu nak cantik terus mmg produk yg ada bhn merbahaya mcm tu lah cepat kesan nye...tp last2 kita yg merana...skrg sy ojn dah jd beauty consultant Mary Kay ni sbb dah jatuh cinta dgn produk yg bgus n selamat ni...lg pun dah 50 thn pun kekal dalam pasaran dunia...kalau berminat nak cuba produk ni boleh la wassap sy 017 9659248 (nurul)

    ReplyDelete
  58. sy gna novelles visage pn ada side effect dia.. bila brnti muka saya naik jerawat batu then bhgia leher & muka jd hitam truk smpai org tegur napa muka hitam dr badan.. Nv ada kkm x?

    ReplyDelete
  59. assalam... uols semua, usah terpedaya dengan produk yang bukan-bukan. Bukankah masih ada produk yang memang sahih pembuatannya elok seperti loreal, bodu shop, the face shop, simply ct, shurah, safi dll... ye, memang lambat sebab asal bahan-bahannya dari sumber yang memang sesuai dengan kulit. Atau cubalah cara-cara tradisional seperti yogurt sbg masker atau ypgurt campurkan dengan esp (shaklee suplemen) sebagai masker. lagi nampak kesan dan neutral sbb mmg kandungan protein dalam esp (shaklee) memberi kesan jitu pada kulit. terima kasih :) blog:- nuralin@blogspot.com (anakacuk)

    ReplyDelete
  60. memang sesuai dengan kulit. Atau cubalah cara-cara tradisional seperti yogurt sbg masker atau ypgurt campurkan dengan esp (shaklee suplemen) sebagai masker. lagi nampak kesan dan neutral sbb mmg kandungan protein dalam esp (shaklee) memberi kesan jitu pada kulit. terima kasih :) blog:- nuralin@blogspot.com (anakacuk)

    ReplyDelete
  61. Mari pakat-pakat order Produk kecantikan Shaklee, Shaklee adalah salah satu suplement yg Selamat dimakan& Bersifat semulajadi. Ia bertindak lembut dari dalam dan memebina sel sel yang baik secara lembut, so kulit kita jadi lembab & glowing..
    Jom kita lihat Testimoni Set kecantikan ni...

    Just Rekemen blog ini, Konsultan FREE tu, tawaran bagus
    klik sini --> http://shakleemamashop.blogspot.com/2013/07/testimoni-set-d-kecantikan.html

    ReplyDelete
  62. pernah jugak jd mcm tu.. tp sy guna FLAWLESS WHITE SKINCARE.. guna trial set ok lg.. tp bila dah guna full set xsmpai sbulan muka naik bintik2.. tp bukan jerawat.. sy beli mmg kat owner die yg kuarkan tu la.. bkn agen2.. dia cakap x semua kulit sama.. kalau rasa xpcaya boleh stop.. memang sangat menyirap bila die ckp mcm tu.. sebelum beli iklan dia bukan main lg.. all skin type la pe la.. mmg serik la..

    ReplyDelete
  63. Klu pakai sabun dia ja ok kah?

    ReplyDelete
  64. babies blink night krim pon mcm sama dgn set collagen.

    ReplyDelete
  65. babies blink punye night krim pun mcm same dgn set colagen

    ReplyDelete
  66. Berhati2lah dalam mencuba ye...saya dulu jnis suka2 try jgk..now tidak lg dgn supplements shaklee 1001 khasiat. Bukan sekadar cantik parut hilg naturally plg cepat 2weeks...sihat dalaman & tambah tenaga plk...

    Nak tahu lebih? Nak harga ahli super duper jimat jaminan harga terendah?
    Sms@Whatsapp 0132229470
    Or PM FB : Shaklee 24/7 Green Vitamins...

    ReplyDelete
  67. Saya pakai produk A-DHA.. Ade sape2 penah tau pasal effect produk ni tak?

    ReplyDelete
  68. Mmg taknah guna apa2 produk kecuali olay dr lps pantang sbb perut rekah sapu terus hilang so terus sapu kt muka sampai skang ok je xde pape. Tu pun pakai time nak tdo je. Anak skang dh 12 tahun alhamdulillah.

    ReplyDelete
  69. Produk A-DHA? Sape penah tau pasal efek produk ni?

    ReplyDelete
  70. Berhati2lah dalam mencuba ye...saya dulu jnis suka2 try jgk..now tidak lg dgn supplements shaklee 1001 khasiat. Bukan sekadar cantik parut hilg naturally plg cepat 2weeks...sihat dalaman & tambah tenaga plk...

    Nak tahu lebih? Nak harga ahli super duper jimat jaminan harga terendah?
    Sms@Whatsapp 0132229470
    Or PM FB : Shaklee 24/7 Green Vitamins...

    ReplyDelete
  71. mcm2 lah ...sume xblh guna. . .ada je pblem..

    ReplyDelete
  72. Aku pn dh pkai..nk kna rujuk blk produk ni ada kelulusan ke x..smada bg kesan buruk dlm jgka msa pnjg..adoiii tkot la plk

    ReplyDelete
  73. Aku dh pkai produk ni dlm sbuln..mmg 2mggu dh nmpk kesan putih rmai mmber tegur..bla trbaca dlm blog ni..kna siasat blk smada ada kelulusan dan xde bahan merbahaya utk kulit..takotttt woiiiii..tlggggg

    ReplyDelete
  74. sy guna produk ni jugak. kulit sy before ni kusam, n banyak jerawat, parut jerawat. so decide guna ni, dlm masa 2 bln , kulit sy okay. bila baca artikel ni sy rasa gerun pulak dgn long term effect. huhuhu. dah la produk2 pasaran mmg tak masuk. kalau guna sabun dia je okay tak?

    ReplyDelete
  75. sesiapa nak try shaklee boleh try contact saya..sbb skrg ni mana2 yang kulit dah rosak, perlu baiki dari dalam..shaklee confirm ada kkm dan halal..dan yang penting, ianya dari bahan semulajadi..
    insyaAllah saya boleh guide cara pemakanan yang betul..
    whatsapp 019 2992844

    ReplyDelete
  76. kulit yang dah rosak perlu diperbaiki dari dalam..apa kata try Shaklee? confirm ada halal, dan kelulusan KKM..yang penting, ianya dari bahan semulajadi..
    walaupun bukanlah dapat kesan dalam masa 2-3 hari, tapi ianya ttp memulihara kulit yang dah rosak tu..insyaAllah.saya akan guide..
    whatsapp 019 2992844

    ReplyDelete
  77. Kalau dnars okay tak? I penah baca review dia kira semua good good. I pun pernah cba CPVE. Muka cantik. Then bila stop pakai, muka naik jerawat kecil yang sgt teruk. Now muka kusam and hitam. Taktau nk try apa lagi da.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Better u try dnars...mmg berkesan..

      Delete
    2. Boleh try sabun marine essence beauty untuk kembalikan kulit yang kusam.
      Sabun marine essence beauty bar boleh beli dgn saya di https://www.facebook.com/allin1on9shop
      ATAU
      sms/whatsapp: 012-5959600 utk pembelian

      Testimoni sabun marine essence boleh tgok di http://suriyanibasri.blogspot.com/2013/06/testimoni-marine-essence-beauty-bar.html :)

      Delete
  78. Skrg mmg mcm2 produk kt pasaran..mmg bhaya klu xcek kndgn btul2...paraben,merkuri merata rata...

    Sy mmg pemilih bab skin care ni..tp,alhamdulillah,lps join n kenal shaklee,trus tukar ke produk skin care enfuselle shaklee..guna yg kulit berminyak...yg khas utk kulit kering pun ada...nk tukar produk pun fikir 10 kali..tkt slh pilih,hncur muka...yg buat terpikat dgn enfuselle shaklee ni,kndgn selamat..Xde merkuri,Xde paraben..semua semulajadi termasuk ekstrak biji anggur..

    Sblm ni,4thn guna tia Amelia...kulit putih n Ok..tp,just putih,Xde seri...

    Bla tukar shaklee enfuselle,kulit Xde la jd putih Sgt..tp,nmpk kulit lebih sihat n berseri..husband pun tegur kulit Makin sihat..kesan mmg xnmpk on d spot..kdg2,sebulan bru nmpk kesan..tp,Xpe,selamat..yg kita nk bkn kulit putih melepak smpai nmpk berbedak,tp,kulit yg sihat berseri..

    Sy mmg Sgt suggest sape2 yg nk tukar produk skin care,bley try enfuselle shaklee...if nk beli dgn harga member,

    Bley contact sy:
    Najibah
    016 8783197

    ReplyDelete
  79. Awak, pakai produk Himalaya je.
    Tak memutihkan, tp insyallah kulit flawless. :)

    ReplyDelete
  80. akak guna sabun cpev je,mmg x suka pakai night n day cream sbb malas nak apply hari2 kt muka,so far pakai sabun je ok la muka xde apa2 effect bintik hitam pun kurang...baru nk ingat nk cuba pakai krim2 nya terbaca post adik2 ni rasa takut lak...so x jdi la nk memakainya...

    ReplyDelete
  81. Awak, gune Product Himalaya je.
    Mungkin tak memutihkan, tapi Insyallah flawless. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam.. awk blh tunjuk tak product himalaya.mcm sy mnat je nk guna.tq

      Delete
  82. memang ade dgr jugak psl produk2 ni yg ade merkuri dan bahan2 merbahaya lain..seeloknya kita study dulu ingredients sesuatu produk dan br beli..bukan hanya terpukau dgn testimoni org lain.

    I pnh pki produk2 ****** then da stop sbb xtahan..now use Luminez by HOM Sdn Bhd..Mmg mahal tetapi berbaloi sbb company establish da 21 thn.kalau ade mslh pun boleh refer kt pejabat HQ terus.

    Sesape yg nk surf or study psl produk Luminez sila la gugel page ni yer..Tq

    http://www.hai-omarketing.com.my/products-detail.asp?id=56

    Kalau uols minat nk tau details, boleh PM me :) Sharing is caring!

    ReplyDelete
  83. saya guna NV ok je. kulit licin putih berseri. dah 6tahun guna NV:) dulu pernah terkena beli yang tiruan punya, day cream dia cair. sabun dia pun ada yang tiruan. pastikan beli yang ori. walaupun agak mahal.

    ReplyDelete
  84. nak tanya, fantabulous skincare tu ok ke x? hot produk tu kt fb lani..

    ReplyDelete
  85. aritu i igt nk beli ni dh tp tringat y kwn2 ade post product ni bhaya,so i tya 2 pupu i btul x product ni.siap bg pic lg ye lh sape y nk pkai product y bg ksan xbaik tuk kulit kita kn n die say yes.huh! lega i xbeli lg klu x sia2 je..huhuhu but skrg i dh tukar ke product safi rania gold,mmg wow kulit i skrg dh mkin cerah dn lembab dlu kulit i kering je..kusam.skrg dh x dh comel..je kulit selesa y pnting huhuhu

    ReplyDelete
  86. Sy sokong awk sratus pratus. Ape yg jadi dkat muke awk same btul ngn muke sy.. crius... skrg cume pakai bdak sjuk je la..

    ReplyDelete
  87. saya baru nak beli mende ni... skrg 2 3 dah hati... so better jgn beli kan.. guy klo guna SK2 ok ke?

    ReplyDelete
  88. Saya pon baru stop wonderglow.mmg dia tulis xda merkuri.tapi sebenarnya ada jgn tertipu.. dah check kkm..xda pon dlm senarai..TIPU...!!!BILA STOP.kulit kembali kusam n berjerawat.sekarang tengah rawat kulit dengan botanical produk mary kay.. pilih produk yang diyakini.kepada kawan2..hati2 dgn produk yg cepat kesannya.. 0105664797.. sapa nk beli mary kay.. saya baru mendaftar sbg ahli.so dpt la harga discount..

    ReplyDelete
  89. aritu i nyaris2 nk beli product ni pastu tringat kwn2 dk post bnda ni ckp bhya,so i tya 2 pupu i,dia ckp ye mmg product ni die prna guna kulit die pown cntik licin but dia ckp nsib baik dia dh bhnti awl2 klu x mgkin kulit dia akn jdi rosak bla dh lma guna product ni.huh!nasib i xbeli lg klu x sia2 je..so skrg i guna product SAFI RANIA GOLD je..xlh mhal sgt n ksan die pn smkin mgembirakan i sbb kulit i dh nmpak mkin cerah n licin n y pnting msalah kulit kring i dh xde lg,selesa sgt rasa,kulit sntiasa rsa lembab :)

    ReplyDelete
  90. kite usaha...nak pakai ape2 biaq lillahitaala bukan 100% harapkan benda yg kite pakai...kulit muka kita nipis,ada setengah kulit muka kita akan terima,ada setengah kulit muka kita xterima apa yg kita pkai...maaf berkata2...hanya pandangan...

    ReplyDelete
  91. sis.. are u seriously bout this ?? cuz i wear this product.. :(

    ReplyDelete
  92. Menakutkan la dik bila baca entry ni.. jadikan pengajaran je la kan..memang dah x boleh nak buat cane since dah terpakai..insyaAllah ada jalan penyelesaiannya. minum air putih bnyk2, biar detoks keluar segala merkuri tu.. take time tapi insyaAllah akan sembuh..

    Kulit muka saya pun kusam gak dulu, ada jerawat dan bnyk bekas-bekas parut tapi saya cukup takut nak beli krim2 ni apatah lagi bila diorang canang nampak kesan seawal 3 hari, seminggu. Cam sangat pelik sebab kulit kita dah bertahun camtu boleh dibaiki dalam 3 4 hari, sangat x logik.

    Masalah kulit perlu diselesaikan dari dalam, kerana ia berpunca dari hormon dan lebihan minyak. Alhamdulillah saya dok makan Vitamin C & E shaklee. Mengambil masa tapi insyaAllah selamat.

    ReplyDelete
  93. sis.. are u seriously bout this ?? cuz sya pakai product ni.. :(

    ReplyDelete
  94. Dnars skincare plk cmane?

    ReplyDelete
  95. same goes to me. 3months aftr pakai mmg muka licin gila. puas hati. bla cuti sekolah sy jarang pakai trus bbintik2 ibarat mggerutu. geli nk tatap muka sendiri. sy dh xpkai lg..skrg msh bjinak2 dgn sabun al razi utk pulihkn kulit..

    ReplyDelete
  96. Produk Kecantikan satu2nya Selamat & Semulajadi adalah Set Kecantikan Shaklee..Bertidak secara lembut dr dalam. Rekemen utk blog ini & Good price Sharing Info..
    http://shakleemamashop.blogspot.com/2013/07/testimoni-set-d-kecantikan.html

    ReplyDelete
  97. Yupp. produk ni beri kesan yg sm pd kulit sy. 1st mmg licin gila..bila cuti sekolah jarang pakai kulit jadi bbintik2 xtau nk describe pimple ke hape sbb mgerutu. skrg bjinak2 nk pulihkn dgn sabun alrazi..ape2 pon..MENYESAL!

    ReplyDelete
  98. Saya pn sama…memula pakai mmg elok, putih cerah, tp lelama naik bijik2 halus2 & besar…then tepi bawah bibir sy ngelupas smpai tinggal kan kesan seakan2 lebam…saya pakai x lama…dlm sebulan ja…lama2 makin teruk…naik jerawat besar2 & kecik2 tinggalkan kesan itam…mmg silap saya sb x cek samada produk ni ada daftar kt KKM @ x…itu la kesilapan besar saya….pastu saya stop..n now saya pakai nourain..alhamdullillah, now back to normal…kesian kt adk saya la, sb trauma nk pakai skincare produk yg mcm ni…

    ReplyDelete
  99. Saya tak pernah pakai produk ni, pernah nak cuba pakai produk ni.
    Sebab muka jadi terok lepas pakai bedak tanaka..
    memang naik ruam2 halus, dan jerawat2 keil bernanah2 kat sekitar bahagian dagu tu kan..
    lepas tu, saya try produk zarraz, Alhamdulillah..
    makin ok muka.
    kesan dia memang lambat, sebab guna bahan semulajadi.
    cleanser dia memang tak berbuih langsung.
    lepas tu pakai serum scar and purifying..
    harga set produk zarraz tu memang mahal sikit, dalam RM300++ tapi berbaloi..
    sekarang nak setia je dengan zarraz..
    ada kkm, dan tak berbuih langsung.
    berbaloi2..
    adik yang ada masalah sebab tersalah pakai produk yang ada mercury bole cuba.
    ada testimoni yang berjaya.

    ReplyDelete
  100. Produk satu-satunya selamat adalah Set Kecantikan Shaklee. Bahan adalah Selamat & Semulajadi.
    Bertindak secara lembut dari dalam.. Klik http://shakleemamashop.blogspot.com/2013/07/testimoni-set-d-kecantikan.html

    ReplyDelete
  101. pernah pki sbln bln lps,kulit puth cpt,glowing,lpss kes kta ada merkuri stop. xpki ape dah,ni bru bli babis blink lyanaz,nmpk produk lbh kurg juge. kompius da nk mi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JOM TRY BABIES BLINK PINKISH.ADA KELULUSAN KKM.BLH CONTAX SY 0137854887
      RM86.00 SM.

      Delete
  102. Huhuhu..dh 3 hri sy guna..ape yg dia cakap btul..c0z sy sedang mengalami effect nye skrang..pdih, mengelupas &merah nait jerawat now..sdih tngok my skin

    ReplyDelete
  103. Allah, saya tengah pakai sekarang ni. Menyesal dengan diri sendiri tak search dulu main belasah je beli sebab tengok perubahan cepat kat member2 . Then, sis pakai apa skrg?

    ReplyDelete
  104. Huhu.. ape yg dia kata sangat betul.c0z sy sedang mengalami bad effect nye skrang..bru 3hari ni trasa sgt2 buruk my skin.mula nya nk pujuk hati maybe ksan tndakbls good kut.n then arini bru trsa pdih,mengelupas,naik jrawat n muka merah rsa trbakar je.bla trbaca blog nie,ya allah.. aku trkena tmpias jgk..huhu..sori lh nk guna lgi pas nie

    ReplyDelete
  105. sy gune product a-dha... ad sape2 penh alami kesan cm gune cpve ni x... when using a-dha ?

    ReplyDelete
  106. Plez,,sape2 suggestkn produk ape yg lulus kkm, n xde merkuri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh try sabun marine essence beauty dear. Kandungan dari bahan-bahan semula jadi.
      Sabun marine essence beauty bar boleh beli dgn saya di https://www.facebook.com/allin1on9shop
      ATAU
      sms/whatsapp: 012-5959600 utk pembelian

      Testimoni sabun marine essence boleh tgok di http://suriyanibasri.blogspot.com/2013/06/testimoni-marine-essence-beauty-bar.html :)

      Delete
  107. patutla sy pkai krim WG pkai guna puff xlama lepas tu jd hitam puff tu...sy ingt mungkin daki di kulit sy...tp mmg smpi skrg bla pkai masih bertukar jd warna hitam...mmg kesannya awl2 muka jadi gatal2 dan mengelupas...tapi bla kita tak pkai satu hari,kna panas muka jd sunburn...

    ReplyDelete
  108. Thanks alot for the info. Yes good things should be shared. I pon pakai CVPE ni. Berkesan awal2, and now, kulit I exactly like your skin in the pic you attached up there. Mula2 pelik, why naik bintik2, and it became worst, rasa gatal n merah2, and it was obvious. Sobs. Lepas naik bintik2, I sapu lg cream CVPE ni (before baca entry ni), and now I realized, tindakan I salah. How sad of me. :(

    ReplyDelete
  109. sy ada pakai cream maxi peel mase form 4 ciri2 same mcm CPVE ni.tp krim nye satu rm12.90 .kulit mengelupas sampai demam sbb xtahan tp lps tu kulit terus flawless putih sampai member2 sekolah tgur.da lama tu tumbuh jerawat besar dgn ruam2 kecil tu.sedih

    ReplyDelete
  110. pernah pakai krim maxi peel masa form4 ciri2 sama mcm CPVE ni jgk.sampai demam masa proses mngelupas tu .tp kesan smpai sekarang ada jerawat asik tumbuh dan ada ruam kecil2 tu.

    ReplyDelete
  111. cuba guna BELITA RAE ini adalah produk organik
    http://instagram.com/alayna_belitarae ..hubungi 0123493826 jika berminat

    ReplyDelete
  112. Aduiihh...ak pn pkai mnda alah ni...

    ReplyDelete
  113. salam sape2 yg tgh keliru nak cari produk yang sesuai dengan kulit muka dan ada kelulusan kkm bleh wasap saya 01139173221 . in sha Allah selamat untuk digunakan. buatan mesia. halal untuk digunakan . :) hanya cadangan bagi yang berminat sahaja.

    ReplyDelete
  114. assalamualaikum sis, hurmmm same things happen with me too, my fiancee recommend this CPVE he said that it's really good. untuk mejaga hati dia, saya try... first weeks my skin condition change, kemerahan merahan. so i asked him and he said itu trick dia, bagi keluar toksin and other bad stuff.... makin lam, jerawat makin besar. Thank God, I stop early....

    kang ni.. tengah recover.

    ReplyDelete
  115. , my mom dia ada jeragat then dia guna that product * Collagen Plus *
    but jeragat dia still ada , tk hilang pun . gah , takutnya saya

    ReplyDelete
  116. Yup..sy pon pkai CPVE...kulit jadik kerriiing n cm sisik ....sgt xbgus so i stop!
    Sape penah guna Qu Puteh? Ok ke x?
    N sape xpert shaklee,produk ape utk parut n jrwt? Tq

    ReplyDelete
  117. klu ada duit lbh..try pakai Dermalogica..mmg bgs..cuma duit jela..heheh..tp mmg best sgt2..facial dia pon lain..mahal mmg mahal giloss..tp investment utk diri...

    ReplyDelete
  118. Macam mn pulak tabita??

    ReplyDelete
  119. Mcm2 produk tuk mula skrg ni...jom kita guna cara slmt minum elmarino blanc..rawat dari dlm kulit..

    ReplyDelete
  120. sy pakai produc ni dari disember 2013.tp buat masa ni muka saya ok aje..tp sy x pakai sabun dia.sy pakai sabun serai.krim mlm dia sy pakai sikit aje tp waktu siang time ade free kt rumah dan ratakan.krim siang sy x pakai sy pakai sunblock olay itu pun time g kerja cume saya banyakan minum air..1 hari 2 3 botal mineral kecil saya minum.kesan saya pakai makan mase 1 bulan baru cerah rata.sebenar nya kita kena cuci muka dengan bersih jangan ade kesan sabun di anak rambut.ade jerawat jgn picit basuh aje muka.alhamdulillah buat masa ni dah 3bln muka saya tidak ade masalah.produck tu sekali aje saya beli.

    ReplyDelete
  121. WG mmg ada KKM. Sy pun pakai. So jgn la membabi buta mghentam yer..

    ReplyDelete
  122. Yup mmg xbgus Cpve ni..kulit jadi kering n sakit..mcm sisik pon ade..
    So sape tau Qu Putih ok ke x?
    N produk shaklee ok ker? Tq atas perkongsian :)

    ReplyDelete
  123. Terlalu byk andaian yg di buat. Pelik jgk knp xde sebrg tindakan pun utk produk wg tu ek?

    ReplyDelete
  124. You blh cube shaklee..wlaupun kesannye lmbt tp die natural ingdnt..mula2 mmg ade hdng crisis..sbb die nk buang toksin dalam badan..then, bru la ia bksan..wlaupun lmbt..tp mmg selamat. for details blh msg 0145340123

    ReplyDelete
  125. cpve ni x pernah guna..cuma nk share ja sebelum ni pnh try giffarine mula2 pakai ok..lepas sebulan kulit yg flawless naik pimple n jd lg teruk..stop kejap..pernah guna fantabulous jugak tp hasilnya x macam yg diimpikan..pimples stil sana sini after 3 month guna... alhamdulillah guna mz soap n sapu aloevera..kulit da x naik pimples tinggal parut ja sikit2.. bahaya produk skrg ni

    ReplyDelete
  126. ama kulit saya pun jadi mcm kulit testimony diatas...dah stop tp kulit dh x elok..

    ReplyDelete
  127. Perkongsian yang baik. Produk tabita pun sama bahaya nya. selepas 2 minggu pemakaian asyik sakit kepala dan mual. ambil masa 4 bulan nak pulih, nutrisi kena jaga dan ambil supplement kesihatan. so, hati2 memilih produk kecantikan.

    *saya ambil tabita original tau, siap jurujual tu tunjuk gambar dia dengan owner tabita indonesia. asal ada side effect mesti jurujual tabita kata "u dapat yg fake, saya pakai ok jer"

    ReplyDelete
  128. saya pakai Belita Rae. ada kelulusan KKM. 100% organic ekstrak tumbuhan. dah x risau dah. hahaa.. mmg a bit price.tp muka Allah bg ni lagi x ternilai. jaga lah bebaik ye. jgn tenyeh chemical kt muka.sian muka kita. nak try Belita Rae boleh wassup 0194041562? Duta atita haris.

    ReplyDelete
  129. kes minah ni sebiji mcm ak ni.. tp skrg ak pkai cream siang je.. ak pn tgh try cari produk lain nk gntikn produk collagen ni..

    ReplyDelete
  130. cream ni antara yang paling banyak di promo kat fb.

    ReplyDelete
  131. Sye bkn pguna cpve...jz nk share ngan uolls...sye hanya mgunakan tia amelia...
    hnya prh bli 2set tia amelia (pcuci..day cream n night cream..boleh thn dlm 4bln..almdulillah..muke cerah tanpa peeling n nmpk flawless n cerah je...lps sye cpai result yg sye nk..sye stop pki set tia amelia n pki yg basic je..pncuci muke price seketoi $10....alhamdulillah kulit still nmpk cantik n sht...oh lupe nk inform sye ade mkn jamu...hee...sbb sye ykin nk nmpk cantik di luar dl kite kne cuci buang toksin segla bdn..bru tpancar d luar... :) dh 2thun amalkn 2produk ni jee n sye sgt2 bpuas ati..

    ReplyDelete
  132. Assalam semua, just nak bagi tips bagi sesiapa yang pernah menggunakan produk2 pemutihan & pengelupasan. muka mereka yang telah menggunakan produk2 sedemikian memang akan tumbuh ruam or jerawat etc sebab kulit dah jadi sensitif. so, the best thing is, stop those kind of products & rehatkan muka dari sebarang jenis kosmetik & produk muka minimum 1 minggu & maximum 1 bulan. dalam tempoh ni memang segala jrawat or ruam akan keluar, biarkan dia keluar sebab ia akan mengeluarkan segala kimia yg tersumbat dalam kulit. then lepas dah rehatkan muka, i suggest u'll gunakan set mary kay botanical effect (all skin types), 100% dari bahan semulajadi & sgt bgus untuk kulit yg dah rosak & sensitif. guna dalam 3-6 bulan & ur skin akan bertambah pulih. produk mary kay tiada dijual di pasar raya atau kaunter. ia hanya boleh didapati daripada beauty consultan mary kay. lepas kulit dah pulih, then u should use skin regimen yg betul step by step, kalau yg ada beauty consultant tu lagi bagus, mereka boleh consult skin regimen yg betul2 kulit u'll perlukan & mereka selalunya akan analisa kulit dulu sebelum recomend kan sesuatu skin care. hope this will help u'll yang mengalami masalah seperti di atas :-) sesiapa yg nk try mary kay product bley contact saya Fara (012 3046831), Independant Beauty Consultant..

    ReplyDelete
  133. Kawan-kawan yang bermasalah kulit, atau nak recover kulit sensitif dan sunburn boleh try sabun marine essence beauty bar. RM40 sahaja siap pos. Kalau nak sekotak (ada 3 buku sabun) hanya RM105 shj free pos.
    Satu buku tahan dan jimat sehingga 2 bulan lamanya. Saya pengedar berdaftar.

    Sabun marine essence beauty bar boleh beli dgn saya di https://www.facebook.com/allin1on9shop
    ATAU
    sms/whatsapp: 012-5959600 utk pembelian

    Testimoni sabun marine essence boleh tgok di http://suriyanibasri.blogspot.com/2013/06/testimoni-marine-essence-beauty-bar.html Tq! :)

    ReplyDelete
  134. Saya pun pernah pakai local product, Aura Maya. Color day cream dan night cream sama mcm dlm gambar color putih dan kuning. Selepas pakai muka saya jadi terbakar mcm dlm profile pic saya tu yg bertudung biru dan penuh dgn jerawat pasir. Pakai apa pun x de kesan dah sampailah saya jumpa mary kay dan segala2nya berubah..

    ReplyDelete
  135. MNS (MOZARINA NEWSKIN) pn same..dari 2011 kata apply kelulusan KKM..tp smpai skrg x dapat2..bila tnya owner dia xnak reveal ingredient..kesian tgok sape yg masih guna...i penah guna dlu muka melecet smpai keluar air bisa..i test toner dia dgn cabbage pH indicator (yg ni sape2 pn bole try, guna air rebusan/blend red cabbage)..guess what? sgt berasid..so, harap pengguna2 skrg bole menilai dlm memilih produk..jgn jadi mcm i..muka da trok br nk stop..there is no such thing putih secepat seminggu la tnpa HAZARDOUS CHEMICALS..

    ReplyDelete
  136. Hello guys..saya guna white pearl cream boiglo.so far so good.someone knows further about this product?boleh share.

    ReplyDelete
  137. Assalammualaikum, boleh tolong check kan tak produk himalaya ni bagus untuk kulit atau tak ? haish, baca post u ni buat i jadi takut.

    ReplyDelete
  138. Ikut pada jenis kulit dan barang yg produk gunakan, about kecantikan ni kalau pakai produk je tanpa membuat rawatan muka, mmg salah sendiri jugak kan,
    Jadi dah kulit anda x sesuai berhenti je la, amik nasihat dari pakar kulit.

    ReplyDelete
  139. Hihihihi....i pakai set collagen vit e tu...ahhahahah...dah lama gak lah. So fara x der masalah tapi i x lah pakai selalu. Skip2. .n slluny akan basahkn muka dgn air dulu. Pakai cream mlm dia shj.

    ReplyDelete
  140. Siapa tahu product ibu putih by jannalawa ok ke tak? Ada merkuri ke tak?

    ReplyDelete
  141. Assalam semua, saya just nak bagi tips bagi sesiapa yang pernah menggunakan produk2 pemutihan & pengelupasan. muka mereka yang telah menggunakan produk2 sedemikian memang akan tumbuh ruam or jerawat etc sebab kulit dah jadi sensitif. so, the best thing is, stop those kind of products & rehatkan muka dari sebarang jenis kosmetik & produk muka minimum 1 minggu & maximum 1 bulan. dalam tempoh ni memang segala jrawat or ruam akan keluar, biarkan dia keluar sebab ia akan mengeluarkan segala kimia yg tersumbat dalam kulit. then lepas dah rehatkan muka, i suggest u'll gunakan mary kay botanical effect, 100% diperbuat daripada bahan semulajadi & sgt bgus untuk kulit yg dah rosak & sensitif. guna dalam 3-6 bulan & ur skin akan bertambah pulih. product mary kay tiada dijual di pasaraya atau di kaunter tetapi hanya boleh didapati daripada beauty consultant mary kay. lepas kulit dah pulih, then u should use skin regimen yg betul step by step, kalau yg ada beauty consultant tu lagi bagus, boleh tanya apa skin regimen yg betul2 kulit u'll perlukan & mereka selalunya akan analisa kulit dulu sebelum recomend kan sesuatu skin care. hope this will help u'll yang mengalami masalah seperti di atas :-) sesiapa yang nk try produk mary kay boleh contact saya, Fara (012 3046831) -mary kay beauty consultant-

    ReplyDelete
  142. Sebagai pakar kecantikan,
    Anda harus teliti melihat kandungan bahan, dan jenis kulit anda,
    Kita kulit asia ni memerlukan penghidratan air pada kulit, dgn cuaca panas sekarang, better mmg pakai produk collegen vit e ni memberi kesan begitu, produk ini dari negara thailand, indonesia juga ada amik produk ni tapi mengubah nama lain ,
    Jadi jika anda rasa takut dan was2x tu gunalah produk yg telah diluluskan oleh kkm k. Pilihan ditangan sendiri, dah rasa tu pandai2x lah fikir .

    ReplyDelete
  143. saya pakai produk ni sejak oktober 2013.. memang berkesan dan ramai yg tegur.Tak terlintas pun nak jadikan kulit putih melepak. Sejak masuk 2014 ni saya dah kurang rajin guna krim malam. Krim sian pun kadang2 ja.. mungkin sbb tu kulit saya ada juga naik benjolan. bertindak sebelum terlewat.. Lepas ni nak stop terus. Thanks for sharing good info..

    ReplyDelete
  144. Siapa tahu product pati ibu putih by jannalawa ada merkuri ke tak?

    ReplyDelete
  145. Saya pernah pakai beberapa bulan. Mula mula tu kulit kering. Tp lama-lama mmg okay sikit. Sampai lah 1 tahap di mana kulit muka sy jadik menggelupas. Sy dah rasa tak sedap hati. So sy stop. Bila stop makin teruk plk. Sejak tu sy stop pakai pencuci muka and sy consume Shaklee Vita-C Plus and Vita-E Complex. Dalam seminggu dah okay sikit. Sampai skrg sy consume Shaklee je. Sy cuci muka ikot mood guna pencuci muka berasaskan beras. And dah tak berani guna produk lain. Sy amik CPVE ni pun sbb nak hilangkan parut jerawat. Tp tak hilang pun. Kalau ada yg berminat nak beli Shaklee boleh try contact 012-4827442.

    ReplyDelete
  146. serious krim ni mmg bahaya. aku penah pakai krim ni, first pakai kulit jadik mengelupas, kawan cakap xpe kejap je nnti ok, pakai jugak lagi sampai laa kulit jadik kering, mengelupas n sampai satu tahap jadik tompok2 hitam kt muka, dah tak boleh cover, tengok cermin je nangis sampai nak g jumpa pakar kulit, then stop pakai krim tu sampai hari ni dah tak pakai apa2 krim lagi, seriously trauma...

    ReplyDelete
  147. Kalau product a-DHA Beauty Care?

    ReplyDelete
  148. aku penah pakai krim collagen vit E ni. masa mula2 pakai muka jadik mengelupas, kawan cakap xpe kejap je nanti ok la, then teruskan lagi pakai. makin lama di pakai makin mengelupas, kering n sampai satu tahap muka naik tompok2 hitam, sampai tengok cermin pn nangis, fikir nak jumpa pakar kulit je. then stop pakai krim ni n sampai sekarang dah tak pakai apa2 krim muka even krim pelembap, seriously trauma -.-"

    ReplyDelete
  149. Xper kita blaja dari kesilapan..lepas ni pastikan produk itu dari bahan semulajadi..dan sudah berapa lama di pasaran..kita kena la jadi pengguna yg bijak..saya amalkan produk shaklee je..ternyata selamat dan berkesan..yang penting halal dan dapat kelulusan KKM dan JAKIM lagi..

    untuk keterangan lanjut pm sy 019 3196383

    ReplyDelete
  150. Hi..sy ada guna tanaka.muka sy hancur.timbul jerawat yg xda mata.lama jg la bela jrwt xda mata ni.dh hilang tp kesan merah2 tu x hilang.dia jd coklat2 mcm pigmentasi.myesal pkai tanakaaaaa argghhh!

    ReplyDelete
  151. sabun collagen dia still x elok jugak ekhh kalau guna....no wonder la..muka mcm da start gatal2..bru dua hari guna...

    ReplyDelete
  152. Hi..sy ada guna tanaka.muka sy hancur.timbul jerawat yg xda mata.lama jg la bela jrwt xda mata ni.dh hilang tp kesan merah2 tu x hilang.dia jd coklat2 mcm pigmentasi.myesal pkai tanakaaaaa argghhh!

    ReplyDelete
  153. Try Dnars keluaran Malaysia dan ada KKM.. Tak memedihkan muka.try lah.

    ReplyDelete
  154. cm ne n produk ape yg bole buat muke kita x kelihatan kusam n kering???dah macam2 produk try tp hampa je..

    ReplyDelete
  155. produk ape yg sesuai utk atasi kulit muka kusam n kering ye?

    ReplyDelete
  156. Bahayenye produk skg.. Mak sy ade jgk gune cpve nie... Muke jd kusam n gelap bile stop.. Terus xpakai da.. Ermm prodik dnarz ok x ek?

    ReplyDelete
  157. Sblm ni pernah gak pakai collagen ni.. seriously muka memang nmpak flawless gilerr...bangga woo... then stop bila org kate ade mercury.. xsanggup nak teruskan... xsampai sebulan pon pakai..

    Skang dah balik ke pangkal jalan... hahahah... pakai safi rania gold jelah selamat.. putih pon putih..tpi xde laa nmpak flawless giler.. n skrg dah start amalkan supplement untuk dalaman iaitu vit e, vit c n b complex.. tuk kulit... kalau berminat nak cuba set trial contact saya yer.. 013-3198435 ^-^

    ReplyDelete
  158. mohon nak share ciri2 produk yang ada mercury ke blog saya yaa.. terima kasih..salam blogging!!

    ReplyDelete

NO HATERS ALLOWED.
Haters + Anonymous = Chickens.