Thursday, September 26, 2013

Set Collagen Plus Vitamin E pedih & mengelupas

Assalamualaikum..

Ish-ish...title yang sangat mengguris. LOL. Takpe la...saja je tulis title macam tu so that nanti keluar la dekat search engine. Nisa nak share pasal skin Nisa ni..

By the way, I'm done with my diploma! Sekarang tengah tunggu nak masuk degree untuk intake March 2014. InsyaAllah. So I goyang kaki for like 6 months la start dari sekarang! yahooooo! Dengan peluang FREEDOM yang ada ni, I nak disiplin jaga kulit muka. I ada MAJOR masalah kulit: Open Pores.

Time kecik memang pantang tengok pori tersumbat and pantang tengok jerawat. Mesti nak picit. That's why la bila da makin dewasa, pores tu pon makin membesar. Since sekarang ni I dah takde excuses tak nak jaga kulit muka, I harus berdisiplin. Time kuliah, serious tak pernah terfikir pon nak jaga kulit. Asyik dok ngadap buku je. Dah tu tidur tak teratur, stress, makan tak teratur...that's why la jerawat naik. Ouh, macam biasa...every month (paham-paham la) pon jerawat mesti naik kan...

I nak share skin care yang I pakai. Dalam my previous post, klik sini ...I ada mentioned pasal product skin care yang I pakai. I tak pakai SK II pon, tak pakai Chanel pon or what-so-ever-yang-branded-branded-tew. I pakai yang murah je. Yang murah tak semestinya tak bagus kan? Huhu...Since I student, I masih pakai duit bapak I lagi, I harus bijak macam mana nak pilih product yang murah dan berkesan.

Sebelum ni, I pakai product campur-campur. Kejap pakai Garnier, kejap Safi, kejap Nivea. Garnier & Safi tu mama yang pakai...So, I bedal je la. I pakai semua tu semuanya tak berkesan. Muka makin naik jerawat then bertompok hitam. I pon tak pernah nak pakai cream muka sebab muka I jenis berminyak. Dah berminyak, memang berminyak sangat. Dah kering, memang kering sangat. Untuk make up I pakai CC Cream Etude House and sometimes BB Cream Maybelline. Mana tak nya rosak kulit ni asyik bedal je!

sources: google image

I dah fed up ngan my skin. Then time hantar report internship hari tu, I jumpa coursemate I ni aka my boo. I perasan yang kulit dia makin cantik...Licin, Cerah and glowing gitew. Dia cakap dia pakai Set Collagen Plus Vitamin E. I lama dah tau pasal Collagen Plus tu tapi I ignore je sebab I takut nak pakai cream. Sekali tengok kulit member I tu, I nak try jugak. So, I beli la online for RM 30.00.

source: google image

First time I pakai Set Collagen Plus Vitamin E tu, memang kulit rasa terbakar, rasa kena tarik, nampak macam kulit timun yang dah lama, mengelupas teruk, pedih nak mampuih, gatal nak mampuih. Member I cakap memang akan jadi macam tu sebab baru nak serasi ngan kulit kita and dia buang kulit mati. 

3rd day I tak pakai sebab tak tahan. Nak nangis, nak demam dibuatnya. Serious I tak tahan. I stop. I tak nak ambik risiko. But then, hari ke 5, I pakai balik. Sabun, Night cream and Day cream. Sabun tu u jangan terus gosok kat muka. U just gosok kat tapak tangan sampai buih-buih halus then sapu kat muka..then bilas...u urut-urut muka tu buang kulit mati. 

Lepas cuci muka, u pakai toner. I pakai Nivea  Sparkling White Toner. U pakai je cotton pad. Sapu seluruh muka. Cuci muka je tak tentu lagi kotoran hilang. Lepas u pakai toner, u akan tengok ada kotoran lagi. 

sources: google

Lepas I pakai toner, I basuh muka ngan air je. Tanpa sabun. Then I keringkan muka pakai tisu. I tak keringkan pakai towel pasal nanti daki-daki kat towel lekat kat muka. LOL. Suka imagine macam tu. That's why I prefer lap muka pakai tissue. 

Then I sapu day cream untuk siang. Night cream untuk malam. (of course la kan). Remember...untuk day cream tu...tu dah memadai. PANTANG DULU...JANGAN PAKAI BEDAK, JANGAN PAKAI FOUNDATION, BB/CC CREAM/BLUSHER DULU! Sebab takut sumbat and bagi kulit bernafas. Day cream tu dia macam repair and protect our skin. Bagi I, day cream dah cukup untuk ganti foundation. Night cream tu before u tido u pakai. Takmo malas-malas naaaa. 

Ni dah hari ke 5 I pakai Set Collagen Plus Vitamin E. Belum sampai seminggu uols. Before I pakai set collagen plus ni, I ambik pic muka I dulu. Nak tengok...nak compare...berkesan ke tak...


 Testimoni I sendiri uols. Serious...I pon geli tengok skin I... ew ew ew ew ewwww!! I tak malu nak tunjuk skin I yang buruk ni...sebab I nak share yang kulit I dah makin pulih. Alhamdulillah.


dua-dua gambar di atas ni belum sampai seminggu pakai Set Collagen Plus Vita E. Sebelah kiri tu gambar sebelum pakai...sebelah kanan selepas 5 hari pakai. Ada la jugak perubahan kan? Alhamdulillah. I takde edit, takde filter #nofilter gitew. Takde edit pakai photoshop / camera 360 / beauty camera uols. 

Dalam masa yang sama I minum Aurawhite. Tapi I tak amalkan sangat sebab malas....LOL...and kurang minum air kosong and still minum coffee. tengok la lepas ni....I nak pantang minum kopi and nak banyakkan minum air. 

Tu jer la yang I nak share. Hopefully berkesan 100%!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Bulan February 2014. AKU DAH BUANG SET COLLAGEN PLUS VITAMIN E. Kenapa? Baca sini 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

found this pic on April 25, 2016

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

updated on 23/7/2016:

Skrg I pakai Yanko Skincare. Product dari Taiwan. Bebas mercury tau! Even NameeRoslan pon pernah pakai Yanko ni. Memang berkesan even lambat kesan dia nak pulih. Apa yang best pasal Yanko Skincare ni, 

1. Ada elemen tumbuh-tumbuhan semulajadi. So, memang tak rosakkan kulit. 

2. Day & Night cream dia ada "breakable" silver seal. So mmg dia protect betul2 product dia.

3. Ada expiry date. Dia takda KKM sebab product ni dari Taiwan.  

4. Cleanser dia bukan jenis sabun buku. Please note that, pape pencuci muka jenis sabun buku mmg TAK ELOK untuk your skin.  

Kalau nak order Yanko Original, boleh whatsapp saya: 018-8714008

 



Ni kesan daripada YANKO skincare. Even lambat nak tunggu pulih tapi berkesan.




Set trial: RM 30.00 (Tahan 2 minggu)
Set basic: RM 140.00 (Tahan 3-5 bulan)
Harga exclude postage!

Order, whatsapp: 018-8714008

105 comments:

  1. Hai awk..nk tny la.bpa hr ek kulit tu mglupas..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kulit i mngelupas almost for a week gak la

      Delete
  2. Sesuai ntok kulit jenis mcm mne?

    ReplyDelete
  3. I pakai gak.sume process tu ade.. I jual 1 set rm18..

    ReplyDelete
  4. Hai.. suka byk cite u. I br start pakai smlm. Pg td lepas cuci muka bijik2 kecik mcm ruam byk kuar kat dahi. Tp i tahan dulu pakai lg cream siang ari ni. Nk tgk camana kesannya dlm sminggu dua ni. Hopefully, berkesan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis, nak tanye macam mane ruam tu kat dahi tu, hilang tak lepas continue pakai??

      Delete
    2. Hi nak tya mcm mane ruam kat dahi tu hilang tak lepas u continue pakai

      Delete
    3. Owhh ilang yer biji kat dahi tu?? I pakai mase sebulan tu ok..bile sebulan setgh i notice tumbuh biji biji halus kat dahi mcm ruam / jerawat nasi.penuh satu dahi then mcm nak naik kat hidung n bawah mata.timbul biji biji tu..saya takut nak pakai saya stop..

      Delete
    4. Sis lolipse leh watsap sy 0126791577 tak??nk tya cmne nk handle biji kt dahi ni xilang lg

      Delete
    5. Habis tu u stop ap jadi kat muka u,, ok?

      Delete
  5. Hi.. nasib baik jumpa blog ni. Mmg effect yg terbakar lah gatal lah skin mcm timun lah mmg i tgah alami. Hampir2 nak g clinic check my skin. Menggelupas tu ya allah satu muka. Mcm alien dh rasa. Hope nampak perubahan. Btw br hari ke 3 pakai

    ReplyDelete
  6. huhu.. baru 4 hr try produk ni.. sedih tiba2 tbaca kt fb yg bprofil "Bahaya CREAM MERCURY" yg mnunjukkan bukti cream night nye ada tkandung mercury...sdih, sbb produk ni nmpknya ada effect yg baik utk kulit muka sy.. https://www.facebook.com/pages/Bahaya-CREAM-Mercury/1380637845492067?fref=ts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak kata bahaya, memang saya tak pakai. Sebab, sebelum saya pakai, saya ada refer pada kawan saya. Kawan saya selalu buat research mengenai bahan2 yang ada dalam kosmetik sama ada selamat guna atau tidak. Buat setakat ni mealui research yg dia buat mengenai produk ni, Alhamdulillah dia masih selamat untuk digunakan..

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  7. memang mnjadi..sy pakai gk..rmai y tgur kulit muka licin.collagen nie sesuai ng sy..

    ReplyDelete
  8. sy try produk ni dari kakak sy. mule2 x percaya sebab set produk ni murah. tapi bile dh start guna, memang sgt berpuas hati. parut yang ade sume dh hilang, kulit muka pn dh makin cerah, tegang. Alhamdulilah.. terus jatuh cinta dgn produk ni. sedikit perkongsian, mula2 gune, muka rse sedikit pedih. tp xlama. dalam 2 3 hari je. tapi sy teruskan juga penggunaan produk ni. lepas tu, memang nmpak kesan die. muka dh licin, parut tiada, tegang. syukur sgt2 =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam , sis saya nak tanya . memang dia akan mengelupas ke ? sebub sekarang kulit saya tengah mengelupas , bertompok-2 . sampaikan sekarang saya dah tak ada semangat untuk pergi mana-2 . :(

      Delete
  9. Mengelupas 2 truk sgt ye, sy jenis kulit nipis sesuai x kalo pakai?

    ReplyDelete
  10. i ngan my friends pun pakai jugak ans SANGAT@ berkesan..now i pun jual jugak just rm 25.00/ set including postage..mari jeguk2 page kami https://www.facebook.com/ulalalashop atau whatsapp i untuk faster feedback

    ReplyDelete
  11. Dear nk awsome lg face tu pkai set collegen ni gan mkn aurawhite or maixara mmg superb uallss yer face ti xcye pkai...i pn pkai dh msuk 8 bln face glowing n gebussss beb!!!

    ReplyDelete
  12. Baik korang stop pakai collagen vit e. Produk ini ada mercury. Ramai dah yang muka jadi hancur sebab produk ni. Baik stop sebelum terlambat. Sy tak nak korang pulak jd mangsa kulit muka rosak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sbb mang mule2 wonder..lame2...hum...

      Delete
    2. YUP......I DAH BUANG! HIHI....UOLS BETTER BUANG JUGAK!

      Delete
    3. Da pnh pki.abis muka tmbuh jrawat..mkin byk jerawat..bhaya..

      Delete
    4. Da pnh pki.byk jerawat tbuh..kowg jgn la pki..bhaye..

      Delete
  13. ni hari ke 3 pakai..ya allah..gatalnya! kulit rasa mcm nipis je n pedih. nak2 lagi bila daki2/kulit2 mati tkuar..rasa mcm xde kulit je. normal ke ni? 1lagi..cream day n night ni macam melekit2 je..betul ke ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...jgn guna lagi..biarlah diorang nak kata tutup periuk nasi ke...tutup kuali ke...yg pasti..terima la bahana nya bila guna set ni...

      Delete
  14. sye pon pkai jugak...bru pakai 3 hari..hari ni kulit muka rasa tegang gila...nk senyum pon rsa mcm nk terkoyak kulit muka...tapi kulit muka jadi kering n mengelupas ckit2...hopefully, dlam masa seminggu da ade prubahan positive

    ReplyDelete
  15. sye pon pkai jugak...bru pakai 3 hari..hari ni kulit muka rasa tegang gila...nk senyum pon rsa mcm nk terkoyak kulit muka...tapi kulit muka jadi kering n mengelupas ckit2...hopefully, dlam masa seminggu da ade prubahan positive

    ReplyDelete
  16. i pun ade pkai gak..tp dye byk mengelupas n pedih kat bhgn dagu..tempat len sumer ok..ari ketiga xpkai sbb xtahan..tgk r cne tggu dagu i sembuh dlu..kawan i pun ade pkai gak tp xla seteruk i..by the way maybe kulit muke i jenis kering tp ade jerawat..tu sbb dye xngam ea dgn kulit i..

    ReplyDelete
  17. I tgh guna.baru seminggu skrg tgh bersalin kulit..huhu gatai n pedih sikit.tp I akn bertahan..

    ReplyDelete
  18. I baru pakai 3 hari. Tapi kulit i takde rasa pedih2 mcm u'olls pun. Normal ke? Atau i terbeli yang palsu punya? I wonder..

    ReplyDelete
  19. baru guna 3ari...terasa kulit menegang cm pakai mask

    ReplyDelete
  20. i baca pasal kulit akan mengelupas rase seram plak nk try beli....xpe ke klu try dlu...risau jgk ni klu mengelupas truk...

    ReplyDelete
  21. I bru hri ke 3 pkai..pdih cgt3.smlm lpas ctie gtal2 sa2 mke n hri ny menggelupas trok..risau jgak tkot ad side effect

    ReplyDelete
  22. I bru hri ke 3 pkai..p pdih cgt3...smlm lpas cuci gne sbun pdih n gtal2 sa2 mke..da tkot gle nk menangis rase.hu3 then hrini sa2 mke menggelupas n jdik cm kulit org tw.tkot ntok truz cntinue pkai

    ReplyDelete
  23. I dah pakai almost 3 weeks.. kulit still mengelupas and tepi mulut I jadi hitam, mcm luka and pedih, bila nganga tu rasa kulit mcm terkoyak at tepi mulut nie.. xhilang2 .. nak masok minggu ke4 da.. camne tu ?? hurmm.. :(

    ReplyDelete
  24. I dah pakai almost 3 weeks.. kulit still mengelupas and tepi mulut I jadi hitam, mcm luka and pedih, bila nganga tu rasa kulit mcm terkoyak at tepi mulut nie.. xhilang2 .. nak masok minggu ke4 da.. camne tu ?? hurmm.. :(

    ReplyDelete
  25. mintak copy entry blog u boleh, cik neesa? ... nak yakinkan pengguna :)

    ReplyDelete
  26. mmg berkesan.. I dah berbulan dah guna produk ni..mula2 kesannya mmg mengelupas,gatal2..tp dalam 2 3 minggu akan nampak hasilnya.. kulit semakin cerah dan licin.. sampai malu plak sbb ramai yg tegur.. msh selamat guna sampai sekarang.. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  27. salam.mcm mne nk tau yg fake ataupn ori?sy nk order dkt awak lah.

    ReplyDelete
  28. Dy mmg akn menggelupas ke? Ke atas muka jugak.

    ReplyDelete
  29. Betul ke ada mercury?nak caya kr tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan pakai..hancur muka nnt

      Delete
  30. i guna cream nie lepas sebulan banyak sangat jewat besar dan ruam seluruh muka :'(

    ReplyDelete
  31. Sy dah menggunakan baru saje 3hri tpi kulit sy mula gatal2 dan timbul jerawat .. Adakah sy ptot continue pakai ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya suggest JANGAN TERUSKAN!!! Dulu saya pon ingat memang tu kesannya...pedih2...sebab kulit nak bersalin...YES, awalnya memang kulit putih flawless and glowing but then....sis dah pakai almost 5 months...naik jerawat halus and kulit muka jadi rosak!!!

      Delete
    2. Nessa u pun da stop eh??yela lama lama xsesuai pulak ngan kulit..naik jerawat halus kan..

      Delete
  32. saya baru nak cuba pakai...saya beli online mungkin esok sampai. betol ke ada mercury produk ni..mcm berbelah bagi plak nak pakai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila berhenti pakai...jgn terus kan

      Delete
  33. salam , sis . sekarang dah around one week saya pakai . sekarang baru kulit mengelupas dan terasa pedih . lagi-2 biloa lepas cuci dan pakai krim . bila dye kering , rasa kulit kering yang teramat . adakah itu kesan yang positive untuk kulit dan saya perlu teruskan pakai product tue . ataupun saya perlu juga pakai toner ? saya sudah tidak ada semangat lagi nak keluar berjalan dengan kulit saya macam nie :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam dear. Saya suggest JANGAN TERUSKAN!!! Dulu saya pon ingat memang tu kesannya...pedih2...sebab kulit nak bersalin...YES, awalnya memang kulit putih flawless and glowing but then....sis dah pakai almost 5 months...naik jerawat halus and kulit muka jadi rosak!!!

      Delete
  34. Saya pn pakai set ni juga..mmg berkesan belum smpai sebulan pakai kwn2 sma tmpt kerja smua puji muka glowing saya pakai dgn collagen sekali..

    ReplyDelete
  35. Sy pn pkai produk ni..da hampir 2bln pn..alhamdulillah prubahan yg amat ktara smpaikn jiran dpan umah pn tgur prubahan muka dn skrg die pn pkai produk yg sme..

    ReplyDelete
  36. i baca dekat internet this produk boleh buat skin cancer sebab dalam dia ada mercury.. i pun pakai but my friend cakap jangan. muka i dah mula putih dah sekarang tapi lepas kawan i cakap yang benda ni bahaya i terus buang.. serious tak nak pakai.. kalau lawa tapi sakit buat apa kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...betul tu! baik BUANG...i dah update entry pasal product ni

      Delete
    2. So bila u dah x pakai, ada kesan apa2 ke kat muka?

      Delete
    3. Kawan-kawan yang bermasalah kulit, atau nak recover kulit sensitif dan sunburn boleh try sabun marine essence beauty bar. RM40 sahaja siap pos. Kalau nak sekotak (ada 3 buku sabun) hanya RM105 shj free pos.
      Satu buku tahan dan jimat sehingga 2 bulan lamanya. Saya pengedar berdaftar.

      Sabun marine essence beauty bar boleh beli dgn saya di https://www.facebook.com/allin1on9shop
      ATAU
      sms/whatsapp: 012-5959600 utk pembelian

      Testimoni sabun marine essence boleh tgok di http://suriyanibasri.blogspot.com/2013/06/testimoni-marine-essence-beauty-bar.html Tq! :)

      Delete
  37. http://beautifulskin-stylistgal.blogspot.com/2014/02/collagen-plus-vit-e-mercury-yes-it-has.html

    ReplyDelete
  38. Kawan-kawan boleh try Marine Essence Beauty Bar untuk recover masalah kulit sensitif dan kusam akibat skincare yang mengandungi merkuri dan bahan terlarang

    Marine essence 1 bar: RM40(include postage)
    Marine essence 1 kotak( ada 3 bar) RM105 Free Postage
    *1 bar tahan sehingga 2 bulan

    sms/whatsapp: 012-5959600
    www.facebook.com/allin1on9shop

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam..betul ke marine essence bar ni bleh recover msalah mcm ni?x bahaya ke produk ni?

      Delete
    2. assalam..nk tnya..marine essence beauty bar ni berkesan ke utk masalah mcm ni? x bahaya ke produk ni?

      Delete
    3. Stakat ni xda lagi customer sis yg bg feedback negatif dear. Alhamdulillah.. tp pakai kena sabar lh.. bukan immediately result. tp dalam seminggu cmtu akan nampak result dia.. pakai consistent. ada kkm dan tiada bahan terlarang seperti SLS dan Paraben. Sabun ni jg antibakteria dimana boleh mengurangkan seterusnya menghalang pertumbuhan jerawat di muka. Boleh google testimoni marine essence beauty bar ni.. :)

      Marine essence 1 bar: RM40(include postage)
      Marine essence 1 kotak( ada 3 bar) RM105 Free Postage
      *1 bar tahan sehingga 2 bulan

      sms/whatsapp: 012-5959600
      www.facebook.com/allin1on9shop

      Delete
    4. Marine essence mmg terbaik...yg nk repair kulit tu bleh beli n guna...mmber2 sy pn pkai menda ni...

      Delete
  39. hello nak tanye ckit. u ckp pakai produk collagen tu since sept 2013 kan? bile u btul2 brhenti pakai produk tu? feb 2014 ke?

    ReplyDelete
  40. sape2 yg bace nie. plss jwp. i cume pakai 2 bulan. tp xde lgsg kesan2 mcm nessa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes...i pun da pkai...da lebih 2 bulan..dari stat pkai untill now...xde rase pedih n so on..bile time period je ade kuar 1 2 jerawat...hurmmmm

      Delete
    2. saya pkai da lebih 2 bulan..x de plak rase pedih n so on...ok je.

      Delete
  41. ye la produk ni
    mengandungi mercury..saya baru tau melalui fb Produk tidak berdaftar dengan kkm..takutnya dh pakai selama 3 bln..kulit muka mmg ok..takut2 kalu stop kulit muka jadi terok...sape2 ade pengalaman sila share sikit..

    ReplyDelete
  42. I pn da pkai almost 3 bln.mula2 mmg kulit jd glowing.jerawat n parut hilang..tp sekarang muka i kua ruam2.penuh 1 muka n yg paling sedih pipi i jadi tompok hitam.sekarang xtau nk pkai pdoduk ape..utk yg still pkai better u all stop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan akak sy cakap, try la pakai aloe vera 100% non alkohol..ada jual d guardian..harga dalam RM10 ke bawah.so far muka dia semakin pulih sbb side effect dari CPVE tu..muka dia jadi mcm burn after 4month++ pakai CPVE. sy pun da nekad nak stop pakai CPVE n nak pakai balik safi balqis :)

      Delete
    2. Kawan-kawan boleh try Marine Essence Beauty Bar untuk recover masalah kulit sensitif dan kusam akibat skincare yang mengandungi merkuri dan bahan terlarang

      Marine essence 1 bar: RM40(include postage)
      Marine essence 1 kotak( ada 3 bar) RM105 Free Postage
      *1 bar tahan sehingga 2 bulan

      sms/whatsapp: 012-5959600
      www.facebook.com/allin1on9shop

      Delete
  43. Replies
    1. Macamana ngan sabun muka dia..mcm ok je, yg ada mercury tu..krim mlm ke krim siang...getting confius dah ni..

      Delete
  44. Saya pakai x mengelupas. But better then before used. Xpedih. Its ok. Ada yg kata produk ini mercury tinggi. Tiada kelulusan KKM. Cer beri pencerahan.

    ReplyDelete
  45. Saya pakai x mengelupas. But better then before used. Xpedih. Its ok. Ada yg kata produk ini mercury tinggi. Tiada kelulusan KKM. Cer beri pencerahan.

    ReplyDelete
  46. saya gna dh 2bln..dr mla gna spai skrg x pnh menggelupas pun..yg pasti jeragat mkin kurg..lpas cuci ngn sabun sya gna toner skinz..krim mlm sya jrg gna,sya guna losyen bby johnson je,,tp krim siang mmg sya gna hri2..sabun sya gna 1 bdn mmg npk cerah kulit myb sbb sya gna losyen bby susu n beras..tp bla dgr ad yg jd mcm2 tkot jgk nk truskn..

    ReplyDelete
  47. uollsss yg i thu penggunaan dengan set toner adalah sgt xori , dr supplier i beli die ckp bekas krim mlm xnkn berminyak dan bila sapu ke muka teeus serap xde minyak2..dan krim mlm sapuan halus kemuka selepas cuci muka , jgn toyoh muka dengan tulala mmg u wat geseran pada skin u xsyg skin ke? kita garu2 pon lme2 pedih ni kan lakukan geseran pada skin? so kalau takut pakai krim just proceed with only sabun , sabun die kalau yg xori , wrne merah bkn pink , tulisan tenggelam collagen tu jd timbul , then bau yg sgt mcm longkang , kalau ori die xwangi but ia bau natural , lps cuci muka , muka xkering seperti diceritakan oleh nessa :3 die tidak diguide dgn betul oleh seller tidak tanggung jawab ;) jika cara pengunnaan salah , maka effext nya slh jugak , toner adalah asid yg menipiskan kulit for those pakai toner dgn krim ni ape yg uolls dpt tu HADIAH la sbb toner mne ade dlm set original.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm mana ya...saya time awal2 guna ada la rasa pedih mnggelupas n mcm timun kecut tu, almost 2weeks. then skip2 krim mlm sbb pedih, after1 month guna, muka parut2 tu 70% la hilang, lepas tu..kawan2 ada tegur n diorang pun stat guna my roomate 10 orng, tp dalam enam orng guna, diorng bagi respond positiv..balik kg pun mak cakap muka dah nmpk ok, n dia pun trai, sekarang dah almost 4 months guna, tak da lagi effect yang pelik..cuma bila baca produk ni ada mecury suma, jadi takot n DILEMA........dulu pakai safi,since form 2 sampai umo 19, mmg nmpk la prubahan, cerah..cuma dlm november 13 stop sekejap safi sbb muka jadi jerawat resdung, n hitam sangat parut dia.tu yng try CPVE..tapi, orng yg jual tu pun da stop jual CPVE, sbb muka dia rosak pakai benda alah tu..huhuhu...so DILEMA nak truskan CPVE @ SAFI balik :(

      Delete
    2. mcm mana ya...saya time awal2 guna ada la rasa pedih mnggelupas n mcm timun kecut tu, almost 2weeks. then skip2 krim mlm sbb pedih, after1 month guna, muka parut2 tu 70% la hilang, lepas tu..kawan2 ada tegur n diorang pun stat guna my roomate 10 orng, tp dalam enam orng guna, diorng bagi respond positiv..balik kg pun mak cakap muka dah nmpk ok, n dia pun trai, sekarang dah almost 4 months guna, tak da lagi effect yang pelik..cuma bila baca produk ni ada mecury suma, jadi takot n DILEMA........dulu pakai safi,since form 2 sampai umo 19, mmg nmpk la prubahan, cerah..cuma dlm november 13 stop sekejap safi sbb muka jadi jerawat resdung, n hitam sangat parut dia.tu yng try CPVE..tapi, orng yg jual tu pun da stop jual CPVE, sbb muka dia rosak pakai benda alah tu..huhuhu...so DILEMA nak truskan CPVE @ SAFI balik :(

      Delete
    3. Kawan-kawan boleh try Marine Essence Beauty Bar untuk recover masalah kulit sensitif dan kusam akibat skincare yang mengandungi merkuri dan bahan terlarang

      Marine essence 1 bar: RM40(include postage)
      Marine essence 1 kotak( ada 3 bar) RM105 Free Postage
      *1 bar tahan sehingga 2 bulan

      sms/whatsapp: 012-5959600
      www.facebook.com/allin1on9shop

      Delete
  48. and and 1 more thing mne la skin kau xhancur KAU CAMPUR PRPDUK IBU PUTIH YANG ADO MERCURY then ko slhkan produk ni? asl ko xslhkan krim ibu putih hahahahha sbb kau tkut nina saman ko kan? ahhahaha tula pakai cmpur2 reault plus2 la weyh

    ReplyDelete
  49. aduh..mcm mana ya..takut bila baca effect yang jadi dekat org lain,.dulu banyak sangat parut kat pipi, after guna satu bulan, suma parut dah hilang, tapi time awal2 guna dulu ada jugak rasa pedih2 n cekang suma so far after 3months guna muka saya semakin cerah n flawless.kawan2 ada gak tegur..n sekarang, kawan2 bilik suma dah guna(6orng)..skrng dah 4 bln guna muka saya still ok.tk nmpak apa2 kesan lagi,.mak pun guna,dia cakap ok sangat..dan...sekarang DILEMA..aaaaaaaaa...nak guna ka tak sbb bc komen2 orng....SCARY ..huhu

    ReplyDelete
  50. Sy da stop pkai produk ni lpas naik jrawat kcik kt pipi..skrg ni sy pkai produk yg en hubby blikan..bru pkai 2ary da nmpak jrawat bkurangn..produk yg sme mcm en hubby pkai..jrawat batu kt muka die pn da xde lgi..tggal bkas2 jrawat je..serik da nk pkai produk murah ni..

    ReplyDelete
  51. Girls, produk yg sesuai adalah produk yg kita tak kan rasa apa2 slps pakai especially bnda2 yg negatif...ketegangan melampau, menggelupas, merah2.dah.. jgn pakai dah produk ni. Ia terbukti mengandungi hazardous chemical.

    ReplyDelete
  52. Betul...sila buang la set ni...sy pun dah pakai..since dec 2013...mmg menakjubkan..dlm masa 2 ggu kulit muka jadi cerah..tp lepas tu jerawat kecik2 naik..bila jerawat naik...tinggalkan kesan hitam yg lambat sgt nak pudar..kalau dlm 10 org 1 org kata produk ni x bagus..ye mmg la tipu...tp dah lebih drpd 50 kata produk ni merosakkan kulit ..better stop...yg jual ..x smestinya gunakan produk ni..tau jual je..jgn tertipu ..xkira la ori atau tipu..yg pasti kelulusan kkm xada..tp apa pun tepuk dada..tnya selera..produk2 mcm ni hanya smentara je dlm market..lepas ni timbul la produk lain pulak..tp dgn kesan yg sama...yg kata produk ni bagus..da cuba ke..lain org lain jenis kulitnya..

    ReplyDelete
  53. Betul...sila buang la set ni...sy pun dah pakai..since dec 2013...mmg menakjubkan..dlm masa 2 ggu kulit muka jadi cerah..tp lepas tu jerawat kecik2 naik..bila jerawat naik...tinggalkan kesan hitam yg lambat sgt nak pudar..kalau dlm 10 org 1 org kata produk ni x bagus..ye mmg la tipu...tp dah lebih drpd 50 kata produk ni merosakkan kulit ..better stop...yg jual ..x smestinya gunakan produk ni..tau jual je..jgn tertipu ..xkira la ori atau tipu..yg pasti kelulusan kkm xada..tp apa pun tepuk dada..tnya selera..produk2 mcm ni hanya smentara je dlm market..lepas ni timbul la produk lain pulak..tp dgn kesan yg sama...yg kata produk ni bagus..da cuba ke..lain org lain jenis kulitnya..

    ReplyDelete
  54. Supplier tu pakai ke produk ni..ke nak melariskan jualan je...better stop jgn gunakan lagi..sy dah guna since dec 2013..mula2 je mmg menakjubkan...lepas tu ..keluar jerawat2 kecik..yg x ada mata..lepas tu tinggalkan kesan hitam yg lambat sgt nak hilang..muka x bole kena matahari..rasa terbakar..produk ni xada kelulusan kkm..sape2 yg baru2 nak beli ..nak cuba..nak guna..silakan ..dgn hati terbuka berbunga2...yg menjual nak laku kan produk ..asalkan jual..sebab apa..produk tgh HOT kat pasaran skrg katanya....TOLONG LA ADIK2...NASIHAT AKAK JGN GUNA...mula2 ok..lepas sebulan...jadik la mcm muka neesa...akak x tipu..sbb akak pun dah terkena..skrg dah stop..xguna lagi..ingat sebelum menyesal..

    ReplyDelete
  55. Akak( abah ibu) sy kene sama mcm u, minta tlg whatsapp sy 0126791577. Nak tya mcm mane akak buat ngan jerawat halus ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry dik late reply..baru baca ha
      Skrg muka akak da tahap kritikal..dgn jerawat x bermata..kesan2 hitam..mcm nak menangis tgk hari2..dah jumpa doc dermatologist katanya kena bersabar nak hilangkan ambik masa dlm 6 bln ke 1 tahun..masyaaallah..malu muka da teruk..sedih teramat..dgn gatal2 lagi..huhu

      Delete
    2. sy sarankan berhenti dulu produk 2 tuk mse 2 mnggu..pas2 cuba pakai unice beauty..produk nie bebas bahan kimia 100%..sy pown tgh mencuba..bila pakai collagen kawan2x asyik tnya knp kulit awak macam mayat..putih pucat g2..waa mlu giler..akhirnye bila da pkai produk unice beauty..kwan2x xag tnye mcm 2

      Delete
  56. tak usah la pakai lagi . memang la lawa , tapi kene ingat muke awak tu penuh asid , that way die menggelupas tu , lagipon muke tu jadi okay sebab terlalu bergantung dengan produk tu , tak miss langsung kan . bile miss confirm ade kesan sampingan ! sebelum pape trjadi . kepada mereka2 di luar sane yang nak mencuba tu lupekan la niat anda . pasal cancer tu ade betolnye jugak . apa kata kalau selalu sapukan air yassin ke kat muke ni . sekarang ni pon Anugerah dah keluarkan macam2 produk . . walaupon kesannye lambat . tapi dah ten di tanggung halal dan selamat . fikirkanla

    ReplyDelete
  57. rasenye better semua stop la . nak stop tu confirm susah . tapi sebelum ae2 terjadi , saya ni pon pada mulenye berminat nak gunakan . tapi bile dah bace keburukan nye macam ni . tak pe la. pasal cancer tu ade betolnye jugak . produk tu berasid sebab tu kulit cantik je . lepas tu bile bace semua orang bergantung pada produk tu . ta boleh miss langsung . masing2 sayang nak tinggalkan . saya tak nak la kalau nak miss produk pon ta boleh . saya tak nak muke ni terlalu bergantung dengan produk je . bile stop . OMG kesan sampingan lagi teruk dri muke asal . dah biasa dengar macam tu . lebih baik la kepada mereka2 yang ada niat nak gunakan lupekan niat tu .kita ikhtiar cara lain . ape salah nye rajin kan sapu air yassin ke . lagipon Anugerah dah keluarkan macam2 produk . walaupon kesan nye ambil mase yg panjang . dah tentu halal dan selamat ! fikirkanlah

    ReplyDelete
  58. Mmg bagus..tapi try berhenti pakai 4 5 hari.. mula kluar bintik2 mcm ruam.. jerawat banyak kluar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muka keluar jerawat pasir yg halus tu kan...biji biji kecik..mcm mane nak ilang kan yer

      Delete
    2. Haah muka akan keluar biji halus mcm ruam n pori pori macam timbul.lama lama akan jadi jerawat pasir and jerawat nasi tu...then lama lama jadi jerawat nanah tu..bile dah masak n pecah br la kulit rata and tgl kan parut hitam.semua tu dah lalui..amik mase nak recover balik muka ni...sape yg br lalui harap bersabar ye..

      Delete
  59. Takutnye, saya baru guna 3hari, so far takde pape effect.. cuma kulit terasa lembap.. lepas bce entry ni, takut dah nk pakai.

    ReplyDelete
  60. Sy dah gune almostt 1 month.. m mna lh nal brhenti ni..tktnue ada effectt ;(

    ReplyDelete
  61. BETTER STOP ADIK2 OOOIIIIIII.....MUKA AKAK DAH KRITIKAL TAU..SMPAI JUMPA DR DERMATOLOGIST..PAKAI MULA2 JE CANTIK LEPAS TU MENYESAL WEIII....BILA STOP LAGI TERUUUUKKKK....MMG MERKURI SGT TINGGI..BETTER STOP..KALAU SAYANGKAN KULIT AWAK SEMUA..ADIK AKAK PUN JADI BENDA YG SAMA..GUNA PRODUK YG ADA KKM..ATAU YG DIJUAL DI GUARDIAN...PLEASE LA...YG MENIAGA PUN AKAK XNAK KACAU PERIUK NASI UOLSS TP TOLONG LA BACA REVIEW KEBURUKANNYA.

    ReplyDelete
  62. Aku pakai xde pape pun. dah stop pun .. okay xde msalah.. bru pakai 2bulan.. muka memang putih.. minum air yg ada klorofil la kalau takut ada mercury.. sebab klorofil boleh buang logam dlm badan..
    tapi aku harap xde pape kt muka aku.. sebab aku dah xusik cream.. usik sabun n toner.. tu pun dah menjadi. cuma lambat

    ReplyDelete
  63. Salam..sy nk komen sikit tentang produk set vit e plus collagen ni..sebenarnya kosmetik yg menggelupas teruk,n then muke jd gatal,tu bermakna produk tu ada bahan terlarang...seperti hidrokinon n merkuri..memang la die x tulis bahan yg merbahaya,sbb die nak lakukan produk die..kite sebagai pengguna,kene harus bijak..jgn mudah terpedaya..mule2 memang die akan gelupas,pastu muke akan jd licin n putih..lepas korang pakai dlm jangka ms pjg,kulit korang akan rosak..ikut jenis kulit,ada org akan cpt dpt kesan negatif terlalu cpt..ada org lambat dpt kesan negatif tu..kesan merkuri tu akan pegi kt sistem ginjal korang,then akan melekat pd ginjal,itu yg sgt merbahaya..muke licin,tp dalaman dah terkumpul dgn bahan2 merkuri n hidrokinon..byk lg kosmetik yg xberbahaya..knp harus tahan sakit sbb nk cantik..memang smua kosmetik ada bahan kimia,tp yg membezakan antara bahan kimia terlalu tinggi atau x..kalau kulit muke korang rosak,mesti org akan cakap "u pakai produk yg fake kot" itula yg slalu kite dgr..jgn terlalu cpt terpengaruh..bile kulit korang rosak,korang sendiri akan tanggung..penjual produk ni kaya raya..pilih la produk yg selamat..sebenarnye produk yg ada bahan merkuri n hidrokinon,pd awal penggunaan,kulit memang akan rs terbakar n gatal...lg satu krim siang die kuning,malam pulak krim die putih..tu patut korang berjaga2..xkan la kt produk tu nk tulis "bahan ini ada merkuri" kalau tulis cm tu,smua org xnk beli..kite kene la bijak..produk indonesia slali byk pakai bahan2 merkuri..sedangkan produk yg ada KKM pun harus diragui..sbb kdg2 ms die hantar produk tu kt KKM,produk xde bahan2 terlarang,bile da dpt kelulusan KKM tu,pihak x bertanggungjwb ni mereka akan membawa produk tu secara sorok2,dan memasukkan merkuri atau hidrokinon..sbb tu mereka akan jual produk tu murah..sbb merkuri n hidrokinon ni,xmemerlukan modal yg byk utk buat produk..sbb tu blh beli murah nak mampos..kalau mcm SK11 n produk dermatologist tested ni mahal,sbb produk tu bhn2 semua semulajadi..so nk buat produk tu memerlukan kos yg tinggi..so die akan jual produk tersebut mahal..itu la bezanya..adeh korang ni.
    kaji la dlu babe..

    ReplyDelete
  64. Ramai juga yang suggest produk ni..memang bagus :)

    Kalau dalaman ambil kolagen pon sgt2 membantu..moist aje..gebu..

    Jemput ke blog saya ye utk info kecantikan n kesihatan..

    www.beautyfatimah.com
    www.beautyfatimah.net

    Nway..very nice entry! :)

    ReplyDelete
  65. Alhamdulillah hmpir setahun lbih pkai produk CPVE nie, mke putih, jeragat n jerawat bkurang..mke mcm retiss lg..sbnrnye stiap produk ade bhan smpingan, bgantung pd individu..klu de kesan stop la..2 je..simple -) n jgn la cmpur2 produk..

    ReplyDelete

NO HATERS ALLOWED.
Haters + Anonymous = Chickens.