Saturday, August 26, 2017

Huda Beauty Desert Dusk palette!

Omg! I really want this palette! It's so gorgeous!! Sejak Huda tunjuk palette ni, terus terpikat!

TAPI kannn... how pathetic, the counterfeit/FAKE Desert dusk palettes are already out! The original palettes are not released yet! It will be out on September 18, 2017.  Huda Kattan worked really hard on this palette 😕 I watched her insta story. Some of the colours, she made it by herself and some, they worked in team.

You bayangkanlah, kita penat-penat buat kerja. Then orang lain dah curi kerja kita. Contoh kita buat thesis, then classmate kita tiru bulat-bulat kerja tu. Magad. sakitnya hati :(


FAKE HUDA BEAUTY DESERT DUSK PALETTE!!

Harga ni murah je: RM 30-35 

Gosh, baik beli drugstore daripada beli yang fake. 

************

ORIGINAL HUDA BEAUTY DESERT DUSK PALETTE!

Price: USD 65, GBP 56, EUR 64.95, AUD 95, AED 250. 
(RM 290-RM300+)



Well, it's up to you to buy fake or original. But if myself, I would prefer drugstore products if I can't afford to buy high-end make up. Fake products are usually unsafe to use. Nak baca effect guna fake make up ni, boleh click sini

There are numerous reports online about consumers unknowingly buying and using counterfeit eye makeup only to experience eye pain moments after applying the stuff. Daily Mail gives a report about one woman, Katie Brown, who purchased counterfeit Urban Decay eye shadow. Minutes after she applied the eyeshadow, her eyelids swelled and her vision turned blurry. She said, “I realised it was fake as soon as I opened it.” If you suspect something is not the real deal, do not risk testing it out on your skin. 

Tengok cara buat ni. Ngeri jek. 

More about Huda Beauty Desert Dusk palette: hudabeauty.com







Wednesday, April 19, 2017

February is my lucky month!

Assalamualaikum...

Why February is my lucky month? Sebab it's my BIRTHDAY MONTH! Hehehe. Lucky kali ni I had a chance to go to England!! Thanks to my hubby & his family sebab sponsor pergi. Syukur Alhamdulillah. 

I went there last January-February 2017. Ni first time pergi Europe & first time experience winter season. I loveeeeeeeee the weather!!! Well, time pergi takde salji tapi sejuk la jugak. Time nak balik baru la salji turun tapi sikit jek. Time tu 0 celcius.

Places yang I pegi:

1. Doncaster
2. York
3. London

I wish nak pergi Paris sekali naik Euro Train tapi uncle cakap tak selamat. So, next time la Paris. Dalam flight, I borak ngan sorang chinese ni. Dia warga British, tapi cina. Dia cakap kalau nak ke Paris, jangan naik train. Mahal sangat sangat sangat. Kalau nak pon, book online awal-awal. Kalau nak murah, naik flight. Murah & cepat but then kalau nak tengok scenery, boleh la korbankan.

Naik Malaysia Airlines A380, upper deck. Ya, upper deck pon ada economy class.

Ni boarding gate untuk upper deck.





Even economy class pon, Alhamdulillah. Selesa. 

Makan - tido - makan - tido for 14 hours flight non-stop. 

Safely landed kat Heathrow Airport, London

Sampai je London, terus shoot ke Doncaster to visit my hubby's aunty & uncle. Oh ya, the funny thing was our luggage boleh pulak tertinggal kat KLIA!!!!!!! Bengang gilers. For 3 days pakai baju yang sama. Kalau setakat Kuching-KL takpe gak, ni London! Nasib baik musim sejuk & tak busuk pon baju & tak berpeluh. Basuh pon cepat kering sebab pakai heater. 

Ktorang tinggal kat english cottage area Selby-Brayton. Memang agak terpencil tempat ni. Scary malam-malam sebab area ni gelap & sunyi takde orang. Tapi manager tu cakap dia prefer remote area, lebih tenang. Cottage ni ada 3 bilik. 2 bawah, 1 atas. Ada dapur. Ada tempat laundry kat luar rumah. 

Kalau panas, bukak je tingkap. Lebih sejuk dari aircond. Me loveeee it so much. Sebab my mom-in-law pasang heater, so rumah tu jadi agak bahang. 

Ni dapur. Nak masak senang, semua complete. Pinggan mangkuk, cawan, gelas, sudu, garpu, senduk, periuk. SEMUA ADA! 





Ni view depan cottage. Scary kan? Ni view pagi. Mula-mula sampai sini memang beku. Tapi lama-lama tak rasa sejuk sangat 7 celcius. Heheee



Ni view kalau ada matahari. Beautiful isnt it? 

Ni perumahan area Norton. So nice. 


Rumah dorang ni sepesen jek. Semua batu bata gini. Takde kaler-kaler macam tempat kita.






Primark kat UK is a must!!! Sebab tu je la nak shopping paling murah! Baju, seluar, kasut, semua dalam £5, £10 paling mahal pon tak sampai £50. Dulu ingat kat London je ada. Tapi mana-mana tempat pergi ada, selain London.

Kalau pergi negara orang tak payah serabot pikir nak convert-convert sangat. Dari rumah lagi dah pandai-pandai la budget brapa nak belanja. Kalau kepala serabot pikir convert, baik tak payah pergi. Pergi jauh-jauh, kepala tak guna nak serabot kan? Pergi kena happy! LOLOLOL!


Ni area market dorang.






 

I think kita sambung ke entry lain pulak k. First day & 2nd day tak buat apa sangat pon sebab sampai-sampai je awal pagi then shoot ke Doncaster. Tak ingat brape jam perjalanan dari Heathrow Airport ke Doncaster brapa jam. I guess dalam 2 - 3 jam kot lalu highway. Then pergi shopping kat area Frenchgate sebab baju-baju takdaaaa toiletries takdaaaa, shopping la jawabnya! Huhu. 

 Sambung next post: York, England.

Thursday, July 28, 2016

Yanko Skincare Bahaya

ok tipu. Title tu tipu jek. HEHE. Jangan marahhhh naaa.

Hari ni I nak share pasal Yanko Skincare. Rasanya ramai tau yang my skin pernah breakout teruk dulu & ramai yang tanya I pakai apa now sebab kulit I dah ok. Meh I kongsi rahsia. Selain cara home remedies (boleh tgk tips SINI), I pakai YANKO SKINCARE! YANKO SKINCARE! YANKO SKINCARE!




Ish, tak serik serik. HAHA. Well, pompuan kan. Sape tak nak cantik? Yedokk? I tak mampu nak pegi facial setiap bulan mcm sesetengah pompuan. So, bergantung ngan skincare je la. Jaga sendiri. Huhu.

Ni la my skin time breakout tu. Ya, jijikssss... I know rightttttt.



My skin now. 

My own skin testimoni. Dah sebulan lebih pakai.


Yang pakai tudung purple tu baru sminggu or 2 minggu pakai. 


Ni diaaa. Banyak lagi kan even dah sebulan lebih pakai. 

Actually, I takut nak share ngan uols sebab I tak confident nak share. Takut effect dia macam skincare yang lain. Since I dah rasa trauma nak pakai skincare apa, I kena hati-hati this time. To be honest, skin I tak kena sangat skincare kat pharmacy. Heeeeeeeeee. Sebab kulit I akan jadi berminyak sangat-sangat! Betul apa orang cakap kot, nak pakai skincare ni depends ngan kulit gak. Contoh, orang suggest I pakai Cetaphil dulu. But nooo, tak sesuai pon ngan kulit I. Berminyak gila dibuatnya. Fair & lovely pon sama. Bukan nak condemn tapi yaaaa, ikot kulit kan. Masing-masing kulit berbeza, masalah berbeza.

Berbalik kepada Yanko. I dah lama dah usha Yanko ni. I tengok my friend, dia pakai Yanko lama dah.  Serious I cakap, kulit dia flawless gilaaaaa!!! Lobang-lobang, jerawat kat muka pon takda. Dia siap post gambar lepas cuci muka. Memang mantop skin diaaaa! Iols jeles. So, I gigih la google pasal Yanko ni. Cari gak "Yanko Skincare Bahaya" tapi tak jumpa. I tak puas hati even my friend cakap Yanko guna bahan organic. Hari demi hari, minggu demi minggu, bulan demi bulan...memang gigih stalk si Yanko ni. Finally, tergugat jugak iman nak try Yanko.

Apa Yanko Skincare ni? Tak pernah dengar pon.

Yanko Skincare ni product dari Taiwan..

 
Ni amik dari website Yanko. Click kat gambar tu untuk besarkan gambar. 
The product of Yanko respect natural intelligence, combine valuable plant extracts and natural resources, select the best quality plant, the edge CR technology of France, with unique repair active ingredient, remove the melanin cells, reduce the dark spots.

Ni la Yanko Skincare. Dia ada trial set ngan set besar.

Yanko skincare ni ada 3 jenis actually: Basic, Hydra & Platinum. Tapi yang famous & recommended tu yang Basic.





Yanko ni best tau! Apa yang I suka pasal Yanko ni selain guna bahan organic?Meh I share:

1. Yanko ada "breakable" silver seal. 
Dorang memang betul-betul jaga product tu. So tak expose la ngan benda-benda yang meragukan, kan? 

2. Original Yanko ada provide "anti-false product" guideline kat dalam produk dorang. 
Uols boleh check samada produk yang uols dapat tu fake or tak. Yala, skarang macam-macam cara nak jatuhkan business orang kan? Repack, rebrand. 


3. Pencuci Muka Yanko bukan jenis sabun buku.
SABUN BUKU UNTUK CUCI MUKA IS A BIG NOOOOOOOO! Sekarang banyak skincare yang guna sabun buku as cleanser. Grrr. I tak berapa minat sebab menyusahkan. Penat nak potong kecik-kecik. Dah la tak elok untuk kulit. I ada google, banyak articles yang kata sabun buku tak elok untuk cuci muka. Sabun buku ni buat kulit kita kering. Ya, I sendiri pernah pakai sabun buku ni sebab dalam set skincare tuut. Memang kering pon sampai mengelupas pedih. Ni bukti napa Sabun buku tak elok:

Click kat gambar untuk zoom! 


SEEEEEEEEEE. TAK ELOK!

4. Day Cream Yanko ada SPF 25. 
Selain ada SPF 25 untuk protect your skin daripada sinaran mentari menyinari....... Texture day cream dia macam foundation. So tak payah dah tepek foundation. Lain la kalau u jenis mekap. I bukan jenis yang bermekap sebab tak reti. G pon mekap leceh nak cuci setiap kali nak sembahyang then mekap balik. Uish, my hubby mesti tak suka tuuu kalau meleceh. LOL.

5. Night cream Yanko tak melekit.
Kan yang krim melekit-melekit ni ada mercury kan? Yanko tak melekit pon. Texture dia sama macam skincare yang ada kat pharmacy. 

6. Mengandungi agen pelembab yang kaya dgn pati tumbuhan semula jadi, AHA, Vitamin A, C , E, dan pati pengaktif kulit.

KELEBIHAN YANKO SKINCARE

~ mencantikkan kulit dgn cepat
~ menghilangkan bintik2 hitam
~ menghilangkan bekas jerawat
~ menghilangkan jeragat
~ menghilangkan pigmentasi
~ merawat kulit berjerawat
~ membunuh bakteria pada kulit
~ memutihkan kulit dgn cepat ~ menegangkan & menggebukn
~ memudarkan parut jerawat
~ melicinkan dan menghaluskan ~ kulit putih seakan semula jadi
~ mengandungi SPF yang tinggi
~ kulit glowing walaupon tanpa mekap
.
BERAT YANKO SKINCARE:
Day cream: 15ml
Night cream: 15ml
Cleanser: 100ml

*
*
*
*
*
*
*
*

Namee Roslan yang blogger tu pon pernah pakai Yanko k! Heheeeeeeee. Tak caye? Ni bukti dia:









*
*
*

TESTIMONI YANKO SKINCARE


Customer ni baru pakai sebulan lebih. Jerawat dia dah mula mengering and kecut. 

1. 


2.


3. 


4. 


5. 


6.

7.


8. 


9. 


10. Magic Toner

11. Testimoni magic toner


Boleh usha kat my IG shop: @knnessa.shop okay! Nak beli Yanko, nak try Yanko, nak order Yanko... boleh order dari I, wassep jek: 018-8714008. Strictly no call! No calling2 okay. Heeee. I ada jual loose item gak. Kalau nak beli krim sahaja ke, cleanser sahaja ke. Boleh!

DON'T PANIC, IT'S ORGANIC